انتقال ویروس کرونا در هوای آلوده

کرونا و آلودگی هوا

ویروس کرونا بر روی ذرات هوای آلوده کشف شد و دانشمندان در حال بررسی این امر هستند که آیا ممکن است این ذرات ویروس را به نقاط دورتر انتقال دهند و تعداد افراد مبتلا را افزایش دهند.دانشمندان ایتالیایی برای جمع آوری نمونه آلودگی هوای فضای باز در یک مکان شهری و یک مکان صنعتی در استان برگامو از تکنیک های استاندارد استفاده کرده و یک ژن بسیار اختصاصی کووید 19 را در نمونه های متعدد شناسایی کردند. این تشخیص با انجام آزمایش دیگری در یک آزمایشگاه مستقل تأیید شد.

Leonardo Setti از دانشگاه بولونیا ایتالیا ، که رهبری این کار را بر عهده داشت ، گفت : بررسی این نکته مهم است که آیا ویروس از طریق آلودگی هوا به میزان بیشتری حمل میشود یا خیر.دو گروه تحقیقاتی دیگر پیشنهاد کرده اند که ذرات آلودگی هوا می توانند به انتقال بیشتر ویروس کرونا در هوا کمک کنند.تجزیه و تحلیلهای آماری تیم ستتی نشان می دهد که میزان بالاتر آلودگی ذرات می تواند میزان بیشتر عفونت ویروس کرونا در بخش هایی از شمال ایتالیا را قبل از قرنطینه توجیه کند ، ایده ای که توسط تجزیه و تحلیلهای دیگری نیز حمایت شد. این منطقه یکی از آلوده ترین مناطق اروپا است.

مطالعات قبلی نشان دادند که ذرات آلودگی هوا میکروب ها را حمل می کنند و احتمالاً این ذرات ویروس های ایجاد کننده آنفولانزای مرغی ، سرخک و بیماری های پا و دهان را در مسافت های قابل توجهی حمل کرده اند.

نقش احتمالی ذرات آلودگی هوا با سؤال گسترده تر چگونگی انتقال ویروس کرونا مرتبط است. قطرات بزرگ حامل ویروس ناشی از سرفه ها و عطسه های افراد آلوده در فاصله یک یا دو متری به زمین می افتند. اما قطرات بسیار کوچکتر با قطر کمتر از 5 میکرون ، می توانند برای چند دقیقه تا چند ساعت در هوا بمانند و بیشتر سفر کنند.

متخصصان مطمئن نیستند که آیا این قطرات ریز منتقل شونده توسط هوا می توانند باعث عفونت های ویروس کرونا شوند یا خیر ، اگرچه آنها می دانند که ویروس کرونا سارس2003 در هوا پخش میشد و این ویروس جدید می تواند در قطرات ریز ساعت ها زنده بماند.اما محققان می گویند اهمیت انتقال ذرات توسط هوا و نقش تقویت کننده ذرات آلوده نباید بدون وجود شواهد رد شوند.

پروفسور جاناتان رید از دانشگاه بریستول انگلستان در حال تحقیق در مورد انتقال ذرات ویروس کرونا از طریق هوا میباشد. "شاید جای تعجب نباشد ، در حالی که قطرات کوچک در هوا معلق اند ، می توانند با ذرات شهری موجود ترکیب شوند و به اطراف حمل شوند.وی گفت : این ویروس در قطرات ریز جمع آوری شده از هوای چین تشخیص داده شد.

 قطرات ریز بین 0،1 تا 1 میکرون ممکن است در صورت ادغام شدن با ذرات آلوده تا 10 میکرون بزرگتر از خودشان بیشتر حرکت کنند. این امر به این دلیل است که ذره ترکیبی بزرگتر است و تراکم کمتری نسبت به قطره دارد و می تواند مدت بیشتری در هوا معلق بماند.ذره آلوده مانند یک هواپیمای کوچک است و قطرات مسافران آن هستند." پروفسور رید محتاط تر است : "من فکر می کنم ، بعید است که تغییر بسیار کوچک در اندازه ذرات [ترکیبی] نقش زیادی داشته باشد."

پروفسور فرانک کلی در کالج امپریال لندن گفت : ایده حمل ویروس توسط ذرات آلوده به فواصل دورتر جالب توجه است. " این امکان پذیر است ، اما من می خواهم این تحقیق در دو یا سه گروه دیگر تکرار شود."

یک متخصص دیگر ، پروفسور جان سودو در کالج دانشگاه کورک در جمهوری ایرلند ، گفت : " این تحقیق قابل قبول به نظر می رسد. اما در حال حاضر در ابتدای راه است و فعل و انفعالات قابل قبول [ذرات] همیشه از نظر زیست شناختی قابل دوام نیستند و ممکن است هیچ تأثیری در جو نداشته باشند. " وی گفت : برای تأیید چنین یافته هایی ، روند عادی تحقیقات علمی ممکن است دو یا سه سال طول بکشد.

تحقیقات دیگر نشان دادند که بین افزایش مرگ و میر ناشی از کووید 19 و میزان بالاتر آلودگی هوا قبل از همه گیری ارتباط وجود دارد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای آلوده به سلامت ریه آسیب می زند ، که این امر می تواند افراد را در برابر کووید 19آسیب پذیرتر کند.

منبع: The Guardain
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}