انسولین با دوز بالا با خطر سرطان برای دیابت نوع 1 مرتبط است!

برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 که دوزهای بالای انسولین مصرف می کنند، یک مطالعه جدید تا حدودی ارتباط احتمالی بین مصرف انسولین و سرطان را روشن کرده است.

دکتر یوانجی مائو، استادیار بالینی غدد درون ریز در دانشگاه اوهایو، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: "هر دو بیماران دیابت نوع 1 و نوع 2 خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند." اما عوامل این افزایش خطر ناشناخته بودند.

از آنجایی که به گفته مائو، مطالعات بالینی بسیار کمی در مورد دیابت نوع 1 وجود دارد، تیم او امیدوار بود که بررسی کند چرا تحقیقاتی که وجود دارد این بیماری را با سرطان مرتبط می کند.

دیابت نوع 1، انسولین و سرطان

این مطالعه که در JAMA Oncology منتشر شد، داده‌های بیش از 1300 بیمار مبتلا به دیابت نوع 1 را بررسی کرد. محققان بیماران را بر اساس میزان مصرف روزانه انسولین گروه بندی کردند: 

بیماران گروه کم انسولین کمتر از 0.5 واحد بر کیلوگرم در روز مصرف کردند
بیماران گروه انسولین متوسط ​​0.5-0.79 واحد بر کیلوگرم در روز مصرف کردند.
بیماران در گروه انسولین بالا 0.8 واحد بر کیلوگرم یا بیشتر در روز مصرف کردند
این بیماران تقریباً 30 سال توسط محققان تحت تعقیب قرار گرفتند. در پایان مطالعه، محققان خاطرنشان کردند که میزان ابتلا به سرطان عبارت بود از:

2.11 در هر 1000 نفر در سال در گروه کم انسولین
2.87 در هر 1000 نفر در سال در گروه انسولین متوسط
2.91 در هر 1000 نفر در سال در گروه با انسولین بالا

محققان همچنین دریافتند که دوز انسولین بیشتر از سایر عوامل از جمله سن افراد با خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. به نظر می‌رسد زنان شرکت‌کننده در این مطالعه بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند.

آیا انسولین باعث سرطان می شود؟

مائو گفت که دشوار است به طور قطعی بگوییم که استفاده از انسولین باعث ایجاد سرطان در بیماران دیابت نوع 1 می شود.

مائو گفت: «مطالعه ما افرادی که از انسولین استفاده می‌کنند با افرادی که از انسولین استفاده نمی‌کنند، مقایسه نکرد. مطالعه ما همچنین انواع انسولین ها یا سرطان ها را با هم مقایسه نکرد. مطالعه ما فقط نشان می دهد که مصرف دوز بسیار بالای انسولین ممکن است خطر سرطان را افزایش دهد.

این مطالعه همچنین محدودیت‌هایی داشت – برای یکی، نسبتاً کوچک بود، و نتایج نشان نداد که مصرف انسولین عامل ایجاد سرطان در برخی از بیماران است.

چرا انسولین با سرطان مرتبط است؟

مطالعه جدید چرایی ارتباط بین دوز دوز انسولین و خطر سرطان را بررسی نکرد - فقط نشان داد که به نظر می رسد یک ارتباط وجود دارد.
با این اوصاف، مائو چند نظریه در مورد اینکه چرا ممکن است بین خطر سرطان و انسولین ارتباط وجود داشته باشد، ارائه کرد.

نیاز به سطوح بالاتر انسولین می تواند نشانگر مقاومت به انسولین باشد (زمانی که سلول های بدن به خوبی به انسولین پاسخ نمی دهند) که ناشی از چیز دیگری است. بنابراین، مائو گفت که "ارتباط بین دوز انسولین و سرطان ممکن است غیر مستقیم باشد."

مائو گفت: "در مطالعه خود، ما سعی کردیم نشان دهیم که این پیوند مستقیماً مرتبط است." بنابراین، ما تا حد امکان عوامل خطر بالقوه [سرطان] مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، ورزش، کنترل دیابت و کنترل فشار خون را در نظر گرفتیم. پس از تعدیل این عوامل، ارتباط بین خطر سرطان و دوز انسولین همچنان ادامه دارد.

آیا مطالعات دیگر پیوندی یافته اند؟

یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که بیماران دیابتی نوع 1 در مقایسه با افراد در جمعیت عمومی بیشتر در معرض خطر ابتلا به برخی سرطان ها هستند. به عنوان مثال، آنها بیشتر در معرض خطر سرطان معده، کبد، پانکراس و کلیه بودند.

اگر دوزهای بالای انسولین مصرف می کنید باید نگران باشید؟

Laurie A. Kane، متخصص غدد در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان، گفت که اگر افراد مبتلا به دیابت نوع 1 نگران احتمال ارتباط بین انسولین و سرطان هستند، بهتر است با ارائه دهنده خود صحبت کنند.

کین گفت: «مهم است که هر بیمار روی اقداماتی که می‌توانید برای کاهش حساسیت به انسولین و انسولین خود انجام دهید، تمرکز کند.

هنگامی که صحبت از خطر ابتلا به سرطان برای زنان مبتلا به دیابت نوع 1 می شود، یافته های مطالعه مائو با تحقیقات قبلی مطابقت داشت که خطر ابتلا به سرطان را در بین زنان مبتلا به دیابت نوع 1 که انسولین مصرف می کردند نیز نشان می داد. همچنین نشان داد که بدون توجه به سن یا دوز انسولین، خطر همچنان وجود دارد.

با این حال، مائو گفت که "ارتباط بسیار ضعیف تر از دوز انسولین است" و اینکه چرا تفاوت جنسیتی وجود دارد نامشخص است.

برای همه بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 که دوزهای بسیار بالایی انسولین مصرف می کنند، مائو گفت که "هر روشی برای بهبود مقاومت به انسولین، مانند کاهش وزن و ورزش، می تواند نیاز روزانه به انسولین را کاهش دهد و احتمالاً خطر ابتلا به سرطان در آینده را کاهش می دهد."

با این حال، مائو گفت که از آنجایی که ارتباط بین انسولین و سرطان پیچیده است، قبل از ایجاد هرگونه تغییری در غربالگری سرطان به تحقیقات بیشتری نیاز است.

نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}