تاثیر استرس بر ابتلا به ویروس کرونا

استرس کرونا

استرس ، تنهایی و کمبود خواب چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟ به گفته پروفسور کریستوفر فاگوندز استادیار گروه علوم روانشناسی دانشگاه رایس ، که به بررسی ارتباط بین سلامت روان و ایمنی بدن می پردازد ، همه آنها عواملی هستند که می توانند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و شما را نسبت به ابتلا به COVID-19 حساس تر کنند.

پروفسور فاگوندز برای بحث در مورد این موضوع آماده است زیرا مردم سراسر جهان از بودن در اجتماع فاصله گرفته و با استرس و عدم اطمینان مواجه هستند. ما کارهای زیادی انجام داده ایم تا ببینیم چه چیزی سرماخوردگی و اشکال مختلف بیماریهای تنفسی را پیش بینی می کند و چه کسی مستعد ابتلا به بیماری است.ما دریافتیم که استرس ، تنهایی و کمبود خواب سه عاملی هستند که می توانند سیستم ایمنی بدن را به خطر بیاندازند و در صورت مواجهه افراد  با ویروس آنها را مستعد ابتلا به بیماری کنند. بعلاوه ، استرس ، تنهایی و اختلال در خواب باعث تحریک سایر جنبه های سیستم ایمنی بدن می شوند که مسئول تولید سیتوکین های پیش التهابی برای پاسخ بیش از حد میباشند. افزایش تولید سیتوکین های پیش التهابی می تواند علائم پایدار عفونت تنفسی فوقانی را ایجاد کند.

و با اینکه تحقیقات قبلی بر ویروس های مختلف سرماخوردگی و سیستم تنفسی فوقانی متمرکز شده بودند ، وی گفت "شکی نیست" که این اثرات برای COVID-19 نیز یکسان باشند.

مطالعات قبلی حاکی از آن است که افراد سالم و بدون نقص ایمنی که زمان کمتری را با دیگران می گذرانند و در معرض ویروس سرماخوردگی قرار میگیرند ، به طور قابل توجهی استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری دارند و علائم شدید تری نسبت به افرادی که به بیرون میروند و با دیگران معاشرت می کنند تجربه می کنند.

پروفسور فاگوندز گفت، این امر می تواند با روش كنترل احساسات مثبت در برابر عوامل استرس زا و برانگیختن پاسخ ایمنی مطلوب ، توضیح داده شود ، حتی اگر افراد برون گرا بیشتر در کنار افرادی باشند که دارای میكروب هستند و می توانند آنها را بیمار کنند.این یک تناقض جالب است که در طول بیماری همه گیر جهانی COVID-19 ، مردم به شدت برای ماندن در خانه تشویق میشوند و در بعضی از نقاط برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس باید در خانه بمانند.

یکی دیگر از مهمترین عواملی که بر سلامت ایمنی تأثیر می گذارد ، کمبود خواب است ، وی خاطرنشان کرد که در مطالعات قبلی این ارتباط بارها و بارها نشان داده شده است.اجماع در این زمینه این است که افراد بالغی که به طور مداوم یک خواب خوب شبانه 7 تا 9 ساعت را نداشته باشند ، سریع تر بیمار میشوند.

اگرچه مصرف الکل ، مشاغل خاص و سایر عوامل باعث می شوند که برخی افراد خواب کمی داشته باشند ، اما استرس روانی تأثیر شگرفی در کیفیت خواب فرد دارد.

وی گفت : به این نکته نیز باید توجه داشته باشید که وقتی در مورد استرس صحبت می کنیم ، منظور ما استرس مزمن است که طی چندین هفته اتفاق می افتد ، نه یک واقعه استرس زا یا چند روز استرس. به نظر نمی رسد که یک حادثه استرس زا منفرد ، فرد را مستعد ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا کند. "با این حال ، حتی در غیاب خواب ضعیف ، استرس مزمن به تنهایی برای اختلال در سیستم ایمنی بدن کافی است و باعث می شود افراد بیشتر بیمار شوند.

بدون تردید ، تحقیق قبلی در مورد این موضوع به وضوح نشان می دهد که استرس مزمن بر سیستم ایمنی بدن ما تأثیر می گذارد ، به گونه ای که ما را مستعد ابتلا به ویروس ها و سرماخوردگی می کند." " فقط به دانشجویان دانشگاه فکر کنید که بعد از گذشت چند هفته استرس ، هنگام مطالعه برای یک امتحان سخت ، بیمار میشوند. بهترین راه برای کاهش اثرات مضر تنهایی و استرس بر سلامتی در طول بیماری همه گیر COVID-19  این است که از طریق ارتباطات ، به ویژه تماس های ویدیویی ، با دیگران در ارتباط باشید.

شواهدی وجود دارند که نشان می دهند بهتر است تماس ویدئویی نسبت به تماس تلفنی معمولی برای کاهش احساس انزوا انجام شود.چیزی در مورد گپ زدن با مردم و رابطه بصری با آن ها وجود دارد که که به نظر می رسد بیشتر از یک سپر در برابر تنهایی باشد."وی همچنین خاطرنشان کرد ، این نکته مهم است که روال روزمره زندگی را در مواقع استرس زا حفظ کنید.رعایت این نکته وضعیت خواب شما را تنظیم می کند و به شما امکان می دهد تا روی اهداف و برنامه های فوری متمرکز شوید." "به نوبه خود ، شما کمتر به چیزهای مختلف فکر میکنید و بشتر احساس هدفمندی خواهید کرد.، اگر نگرانی بی وقفه در مورد اوضاع دارید ، این امر می تواند برای کنار گذاشتن "زمانهای نگرانی" مفید واقع شود.

وی افزود :مردم غالباً نگران اند و به چیزها بیش از حد فکر میکنند زیرا مغز آنها به آنها می گوید چیزی برای حل کردن وجود دارد.گرچه با گذشت زمان این موضوع مخرب است. تکنیک خوب این است که روزی 15 دقیقه به خودتان وقت نگرانی دهید ، ترجیحاً با یک قلم و کاغذ. پس از آن ، شما مجاز نیستید که باقی روز درباره این مسائل فکر کنید.

وی گفت ، همچنین این عمل گاهی برای افراد به منظور شناسایی افکار نادرست که تقویت کننده تفکر و احساسات منفی هستند مفید است.مردم اغلب با گفتن چیزهایی كه درست نیست ، خود را متقاعد می كنند كه وضعیت بسیار بدتر از آنچه واقعا میباشد ، هست. ما این موضوع را تحریفات شناختی می نامیم. به عنوان مثال ، این رایج است که با متقاعد کردن خود مبنی بر این که بدترین سناریو ، محتمل ترین سناریو است ، وضعیت را به فاجعه تبدیل میکنیم. وقتی افراد یاد می گیرند این افکار را شناسایی و سپس آنها را رد کنند ، اغلب احساس خیلی بهتری خواهند داشت.

منبع: Medical Xpress
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}