واکسن های تک دوز ممکن است برای افرادی که قبلاً به SARS-CoV-2 آلوده شده اند ، ایمن سازی کافی ایجاد کند
ویروس شناسان معتقدند برای خاموش شدن یک بیماری در جوامع باید 40 تا 70 درصد مردم به آن دچار شوند تا این بیماری خاموش شود بنابراین واکسن هم باید در همین مقدار ایمنی را بالا ببرد تا بتواند بیماری را از بین ببرد. معمولا ویروسها بعد از جهش های بسیار از بین میروند. در هر صورت جهشهایی که اخیرا این ویروس در انگلیس و آفریقای جنوبی داشته است در واکسنهای موجود تاثیری ندارد
گروهی از محققان مستقر در بیمارستان Papa Giovanni XXIII ایتالیا شواهدی را ارائه کرده اند که نشان می دهد افرادی که قبلاً به ویروس کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2) مبتلا به سندرم تنفسی حاد شدید مبتلا شده بودند ، ممکن است به جای استفاده از یک دوز واکسن mRNA ، به اندازه کافی از این دوز استفاده کنند.
برای ثبت درخواست آزمایش در منزل و یا محل کارتان بر روی لینک زیر کلیک کنید
Callegaro و همکارانش گروهی متشکل از 184 کارگر بهداشتی را که قبلاً از عفونت SARS-CoV-2 رنج برده بودند ، مورد مطالعه قرار دادند و از آنها هم قبل و هم بعد از دریافت دوز دوم واکسن نمونه برداری کردند. آنها همچنین از افرادی که به SARS-CoV-2 آلوده نشده بودند ، مجدداً دوز واکسن قبل و بعد از دوم را گرفتند.
محققان دریافتند افرادی که قبلاً به SARS-CoV-2 آلوده شده بودند تنها با یکبار مصونیت کافی تأمین می شوند. افرادی که تحت تأثیر این بیماری قرار نگرفته اند ، پس از دو دوز هنوز مصونیت دریافت می کنند ، اما این نشان می دهد که افراد مبتلا به عفونت قبلی COVID-19 فقط به یک واکسن mRNA تک نیاز دارند.
این تیم پیشنهاد می کند که اصلاح برنامه جهانی واکسن فعلی برای اجازه دادن به افراد قبلی که بهبود یافته اند فقط داشتن یک واکسن نه تنها باعث افزایش گسترده سرعت انتشار واکسن می شود ، بلکه باعث افزایش تعداد واکسن های موجود در سطح جهان نیز می شود.
علاوه بر این ، نویسندگان تأکید می کنند که محدود کردن تعداد کل دوزهایی که افراد دریافت می کنند ، باعث کاهش وقوع عوارض جانبی اغلب در کسانی که واکسن دریافت می کنند ، می شود.
به نظر می رسد این خبر امیدوار کننده ای باشد. با این حال ، محققان چند سلب مسئولیت را اعمال می کنند. آنها متذکر می شوند که این نمونه بیشتر از کارگران بهداشت قفقاز با دامنه سنی 24 تا 66 سال تشکیل شده است. بنابراین مشاهدات این مطالعه ممکن است محدود به افراد از قومیت ها ، مشاغل و افراد خارج از این محدوده سنی باشد.
مطالعه بیشتر ، با پایه های جمعیتی گسترده تر ، کاربرد این یافته ها را برای سایر گروه ها ثابت می کند. با این اوصاف ، به نظر می رسد یافته های محققان ، آینده امیدوار کننده برنامه های واکسیناسیون را روشن می کند و نتایج با آنچه که برخی مطالعات دیگر نیز یافته اند ، همخوانی دارد. البته موارد بررسی شده صرفا گزارش های علمی مقدماتی می باشد نباید به عنوان یک نتیجه گیری ، راهنمای عمل بالینی یا به عنوان اطلاعات ثابت شده تلقی شوند.