افرادی که مبتلا به کووید-19 شده اند حداقل تا 18 ماه در معرض خطر مرگ هستند

خطر مرگ کرونا

مطالعات گسترده نشان می دهد، افرادی که به بیماری کووید-19 مبتلا شده اند حداقل تا 18 ماه پس از ابتلا به این بیماری در معرض خطر مرگ می باشند. بر اساس مطالعه‌ای که بر روی 160000 نفر صورت گرفته است و در مجله انجمن قلب و عروق اروپا (ESC) منتشر شده است، بیماری کووید-19 با افزایش خطر بیماری ‌های قلبی- عروقی و مرگ در کوتاه ‌مدت یا بلند مدت مرتبط می باشد. احتمال میزان مرگ و میر افرادی که به کووید-19 مبتلا شده اند در مقایسه با افرادی که به این بیماری مبتلا نشده اند ، در سه هفته اول عفونت تا 81 برابر بیشتر و تا 18 ماه پس از بهبودی پنج برابر بیشتر می باشد.
پروفسور Ian C.K. Wong نویسنده این مقاله از دانشگاه هنگ کنگ، چین می گوید: بیماران مبتلا به کووید-19 در مقایسه با افرادی که به این بیماری مبتلا نشده اند، احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی دارند در نتیجه ممکن است خطر مرگ و میر نیز در این افراد را افزایش یابد. افراد مبتلا به کووید-19 برای تشخیص عوارض قلبی-عروقی مرتبط با بیماری، حداقل به مدت یک سال پس از بهبودی باید تحت نظر پزشک قرار گیرند.این مقاله از دسامبر 2020 (زمانی که واکسن کرونا در بریتانیا در دسترس نبود)، میزان وقوع بیماری ‌های قلبی-عروقی یا مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا را در افراد مبتلا به کووید-19 و افرادی که به این بیماری مبتلا نشده بودند را مورد مقایسه و بررسی قرار داد. در بازه ی زمانی 16 مارس 2020 تا 30 نوامبر 2020 از طریق Biobank انگلستان ، بیش از 7500 فرد مبتلا به عفونت کووید-19 مورد شناسایی قرار گرفتند. هر بیمار با حداکثر 10 فرد که مبتلا به COVID-19 نبود، تطبیق داده شد.

برای ثبت درخواست آزمایش در منزل و یا محل کارتان بر روی لینک زیر کلیک کنید 

 

آزمایش در منزل


گروه مبتلا به COVID-19 و گروه غیر مبتلا به COVID-19 با بیش از 70000 نفر شرکت‌کننده از نظر سن، جنسیت، سیگارکشیدن ، دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی-عروقی ، شاخص توده بدنی و قومیت مشابه یکدیگر بودند. در هر دو گروه، میانگین سنی 66 سال و تعداد زنان و مردان تقریبا برابر بود.
داده های بر اساس سوابق پزشکی افراد و بررسی بیماری های قلبی-عروقی اصلی (ترکیبی از نارسایی قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب) و همچنین میزان مرگ و میر به علت عوامل متعددی مانند سکته مغزی، فیبریلاسیون دهلیزی ، انفارکتوس میوکارد بدست آمد. گروه ها بر اساس فاز حاد (در عرض 21 روز پس از تشخیص کووید-19) و مرحله پس از حاد (از 22 روز پس از تشخیص شروع می‌شوند و تا 18 ماه ادامه می‌یابند) مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفتند. شرکت‌کنندگانی که سابقه یک پیامد خاص را داشتند از تجزیه و تحلیل حذف شدند.
در مقایسه با دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به کووید-19 احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی اصلی در مرحله حاد چهار برابر بیشتر و در مرحله پس از حاد 40 درصد بیشتر می باشد. در مقایسه با دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به کووید-19 ، خطر مرگ و میر در مرحله حاد تا 81 برابر و در مرحله پس از حاد تا پنج برابر بیشتر است. افراد مبتلا به کووید-19 شدیدتر و حادتر، بیشتر احتمال دارد به بیماری های قلبی عروقی مبتلا شوند یا جان خود را از دست بدهند.
در افراد مبتلا به کووید-19 خطرات برخی از بیماری های قلبی-عروقی به عنوان مثال سکته مغزی و فیبریلاسیون دهلیزی، در کوتاه مدت افزایش یافت اما سپس به سطح طبیعی بازگشت. پروفسور وونگ می گوید که : "این مطالعه در طول موج اول همه گیری انجام شد و تحقیقات آتی باید شیوع های بعدی را مورد ارزیابی قرار دهد. تحقیقات قبلی نشان می دهد که واکسیناسیون کووید-19 ممکن است از عوارض بیماری جلوگیری کند. همچنین مطالعات بیشتری برای بررسی اثربخشی واکسیناسیون در افراد مبتلا به COVID-19 که واکسینه شده اند در مقایسه با افرادی که واکسینه نشده اند، در خصوص کاهش خطرات بیماری های قلبی- عروقی و میزان مرگ پس از ابتلا به COVID-19 مورد نیاز است."
پروفسور هکتور بوئنو، سخنگوی ESC از مرکز ملی تحقیقات قلب و عروق (CNIC) مادرید اسپانیا می گوید: "COVID-19 تأثیر به سزایی بر روی افراد مبتلا به بیماری ها قلبی-عروقی دارد و احتمال اینکه این افراد مراقبت‌ های مطلوب پزشکی را در طول همه‌گیری دریافت کرده باشد، کم است. این مطالعه همچنین نشان می دهد که COVID-19 خطر ابتلا به عوارض قلبی-عروقی و مرگ را در هفته های اول پس از ابتلا افزایش می دهد و ماه ها بعد از بهبودی نیز این خطر بالا باقی می ماند."

منبع: Medical xpress
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}