تعیین جنسیت جنین با آزمایش خون

یک مطالعه جدید نشان می دهد برخی آزمایشات جنسیتی قبل از تولد که از خون مادر استفاده می کنند ، در تعیین جنسیت جنین بسیار دقیق هستند. شما می توانید با استفاده از آزمایشی که تنها با 10 میلی لیتر از خون مادر در آزمایشگاه مندل گرفته میشود، از جنسیت جنینتان آگاهی پیدا کنید. تحقیقات جدید منتشر شده در 10 آگوست در مجله انجمن پزشکی آمریکا نشان می دهد که پس از هفت هفته از بارداری ، آزمایشاتی که خون مادر را برای DNA جنین تجزیه و تحلیل می کند ، می تواند به درستی جنین نر را در 95.4 درصد از زمان و جنین مونث را در 98.6 درصد تشخیص دهد.

توجه : کاربر گرامی برای انجام تعیین جنسیت با آزمایش خون کافیست برروی لینک کلیک کنید.

تشخیص جنسیت جنین با آزمایش خون بر چه پایه ایست؟

تعیین جنسیت از هفته هفتم از خون یک روش جدید است که بر پایه شناسایی توالی های DNA آزاد جنینی در خون مادر با قطعیت بالایی می توان جنسیت جنین را شناسایی کرد. برای اولین بار در سال 1997 دانشمندان وجود توالی های DNA جنین به گونه قطعات کوتاه در خون مادر شناسایی کردند و در این راستا آزمایشات مفیدی مانند آزمایش nipt که در جهت شناسایی ناهنجاری های کروموزومی انجام می شود، ابداع شد. 

تعیین جنسیت جنین با آزمایش خون

شرایط انجام آزمایش خون برای تعیین جنسیت در آزمایشگاه مندل :

این آزمایش از ابتدای هفته هفتم بارداری قابل انجام می باشد. مدت زمان لازم برای جوابدهی آزمایش جنسیت جنین این آزمایش حدود سه تا هفت روز می باشد. البته به دلایل فنی در مواردی لازم است تا نمونه گیری مجدد از مادر باردار صورت گیرد و به همین دلیل اعلام نتایج آزمایش کمی طولانی تر شود. تعیین سن بارداری حتما باید بر اساس سونوگرافی انجام شود و این آزمایش تنها با استفاده از 10 سی سی از خون مادر انجام می پذیرد.

نحوه بررسی و تشخیص دختر یا پسر بودن جنین به چه صورت است؟

جنین از طریق ساختاری به نام جفت یا پلاسنتا (placenta) به دیواره رحم مادر نفوذ کرده و از این طریق مواد غذایی و اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت می نماید. در محل اتصال جفت به دیواره رحم یک حوضچه خونی تشکیل می شود که در این مکان تبادل اکسیژن و مواد غذایی بین مادر و جنین انجام می شود. در محل این حوضچه خونی سلولهای بسیار زیادی در حال تخریب و ساخته شدن مجدد هستندو سلولهای در حال تخریب بخشی از DNA خود را به صورت آزاد و فاقد پوشش سلولی (سل فری DNA) وارد جریان خون مادر می کنند.

مهمترین تفاوت احتمالی در DNA جنین و مادر مربوط به کروموزوم Y می باشد که مادران فاقد این توالی های ژنی و DNA هستند ولی در جنین های پسر این توالی ها وجود دارند. بنابر این اگر در نمونه DNA آزاد موجود در پلاسمای خون مادر بتوان توالی های کروموزوم Y را شناسایی نمود می توان از این یافته نتیجه گیری کرد که جنین پسر یا مذکر است و در غیر اینصورت جنین مونث یا دختر می باشد.

نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}