مشاوره ژنتیک برای زوجین تازه ازدواج کرده
امروزه با افزایش سطح آگاهی زنان و مردان در مقوله ازدواج کردن، بسیاری از آنان این آگاهی را دارند که قبل از اقدام به ازدواج برای انجام مشاوره ژنتیک به کلینیک های مشاوره ژنتیک مراجعه کنند. حال سوالی که ممکن است پیش آید این باشد که در چه مواردی نیاز است تا زوجین برای انجام مشاوره ژنتیک و در صورت لزوم انجام آزمایشات ژنتیک مراجعه نمایند؟
توجه : کاربران گرامی اگر با خواندن مقاله نیاز به مشاوره ژنتیک در خود احساس کردید، کافیست با شماره 02188198077 تماس گرفته و به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره ژنتیک انجام دهید.
فهرست آنچه در این مقاله می خوانید:
مشاوره ژنتیک (که زن و شوهران تازه ازدواج کرده، انجام می دهند) یعنی چه؟
درواقع می توان گفت مشاوره ژنتیک اولین و مهمترین اقدامی می باشد که در برخورد با بیماری هایی که به ارثی بودن آن ها شک داریم باید توسط زوج ها انجام شود. بیماری های ژنتیکی معمولا به سن و سال فرد یا خانواده کاری ندارند و معمولا در همه سنین ممکن است رخ بدهد چه آن فرد نوزاد و چه بزرگسال و یا کهنسال باشد. درواقع می توان گفت مشاوره ژنتیک یکی از خدمات درمانی است و برای کسانی که در معرض ریسک بیماری های ژنتیکی هستند اطلاعات و پشتیبانی فراهم میکند.
درصورت مراجعه به مشاوره ژنتیک، چه وظیفه ای دارد؟
مشاور ژنتیک باید به بررسی موارد و اختلالات مرتبط با بیماری های ژنتیکی بپردازد. درواقع این دسته از اختلالات ژنتیکی، به دلیل تغییرات ایجاد شده در ژن ها است که از طریق پدر و مادر به فرد منتقل شده است.
چه افرادی قبل از ازدواج باید نزد مشاوره ژنتیک بروند؟
- قبل از اقدام به بارداری در سنین بالاتر از 35 سال
- قبل از اقدام به ازدواج فامیلی
- در صورتی که سابقه یک بیماری شناخته شده ژنتیکی در خانواده وجود داشته باشد
- تمایل شخصی افراد به استفاده از خدمات مشاوره ای ژنتیک
- زوجینی که سابقه داشتن یک فرزند مبتلا به ناهنجاری های متعدد مادرزادی را داشته اند
- سابقه سقط مکرر در خانم و یا یکی از افراد فامیل درجه یک هر دوی زوجین
- در صورتی که سابقه یک بیماری خاص و ناشناخته در بیش از یک نفر از افراد خانواده مشاهده شود.