ویروس کرونا سلول های روده را آلوده می کند

کرونا و روده

محققان مؤسسه Hubrecht ، مرکز پزشکی دانشگاه Erasmus روتردام و دانشگاه Maastricht در هلند دریافتند که ویروس کرونا می تواند سلولهای روده را آلوده کند و در آنجا تکثیر شود. محققان با استفاده از پیشرفته ترین مدلهای کشت سلولی روده انسان ، ویروس را با موفقیت در محیط آزمایشگاه تکثیر کردند و پاسخ سلول ها به ویروس را تحت نظر قرار داده و یک مدل جدید کشت سلولی برای مطالعه کووید 19 ارائه دادند. این یافته ها می توانند این مشاهدات که تقریباً یک سوم بیماران مبتلا به کووید 19 علائم گوارشی مانند اسهال را تجربه می کنند و این واقعیت که ویروس اغلب در نمونه های مدفوع قابل تشخیص است را توضیح دهند. نتایج این تحقیق در مجله علمی Science در اول ماه می 2020 منتشر شد.

فهرست آنچه در این مقاله می خوانید:

بیماران مبتلا به کووید 19 علائم مختلف تنفسی از جمله سرفه ، عطسه ، تنگی نفس و تب را نشان میدهند و بیماری از طریق قطرات ریز که به طور عمده از طریق سرفه و عطسه پخش می شوند منتقل می شود. اما یک سوم از بیماران دارای علائم گوارشی مانند حالت تهوع و اسهال نیز هستند. بعلاوه ، ویروس می تواند مدت زیادی پس از برطرف شدن علائم تنفسی در مدفوع انسان شناسایی شود. این امر نشان می دهد که ویروس می تواند از طریق به اصطلاح " انتقال مدفوعی-دهانی" نیز گسترش یابد.

اگرچه ممکن است اندامهای تنفسی و دستگاه گوارش بسیار متفاوت به نظر برسند ، اما دارای برخی شباهت های اساسی میباشند. یک شباهت جالب توجه وجود گیرنده ACE2 است ، گیرنده ای که ویروس کرونا از طریق آن می تواند وارد سلول ها شود. قسمت داخلی روده با گیرنده های ACE2 پر شده است. با این حال ، تاکنون مشخص نبود که آیا سلولهای روده می توانند آلوده شوند و ذرات ویروس در آنها تکثیر میشوند یا خیر.

ارگانوئیدهای روده

محققان این مراکز تصمیم گرفتند كه تعیین كنند آیا ویروس کرونا می تواند مستقیماً سلولهای روده را آلوده كند ، و اگر چنین است ، آیا می تواند در آنجا همانندسازی نیز انجام دهد. آنها از ارگانوئیدهای روده انسان استفاده کردند : نسخه های کوچکی از روده انسان که می توانند در آزمایشگاه رشد کنند. این ارگانوئیدها حاوی سلولهای پوشش داخلی روده انسان هستند و این امر آنها را به الگوی قانع کننده ای برای بررسی عفونت توسط ویروس کرونا تبدیل می کند.

عفونت سلول های روده در کرونا

زمانی که محققان ویروس را به ارگانوئیدها اضافه کردند ، این سلولها به سرعت آلوده شدند. ویروس وارد زیر مجموعه ای از سلول های موجود در ارگانوئیدهای روده شد و تعداد سلول های آلوده به مرور زمان افزایش یافت. محققان با استفاده از میکروسکوپ الکترونی ، روشی پیشرفته برای مشاهده اجزای مختلف سلول با جزئیات عالی ، ذرات ویروس را در داخل و خارج از سلولهای ارگانوئیدها یافتند. محققان هلندی می گویند: به دلیل قرنطینه ، همه ما اسلایدهای ارگانوئیدهای آلوده را از راه دور و از خانه به صورت مجازی بررسی کردیم.

محققان پاسخ سلول های روده به ویروس را از طریق روش توالی یابی RNA بررسی کردند ، روشی برای بررسی اینکه ژن ها در سلول ها فعال هستند یا خیر. این بررسی ها نشان داد که ژن های به اصطلاح تحریک شده با اینترفرون فعال می شوند. این ژن ها بعنوان ژن های مقابله کننده با عفونت ویروسی شناخته می شوند. تحقیقات آینده با دقت بیشتری روی این ژن ها و چگونگی استفاده از آنها برای توسعه درمانهای جدید متمرکز خواهد شد.

بعلاوه ، محققان ارگانوئیدها را در شرایط مختلف کشت دادند که منجر به سلولهایی دارای سطح بالاتر و پایین تر گیرنده ACE2 شد. در کمال تعجب ، آنها دریافتند که ویروس هر دو نوع سلولهای دارای سطح بالا و سطح پایین گیرنده ACE2 را آلوده کرد. درنهایت ، این مطالعات ممکن است منجر به ایجاد روشهای جدیدی برای جلوگیری از ورود ویروس به درون سلولهای ما شود.

پیامد ها

مشاهدات این مطالعه به طور قطعی تکثیر ویروس کرونا در سلول های دستگاه گوارش را اثبات میکند. با این حال ، ما هنوز نمی دانیم که آیا ویروس کرونا موجود در روده بیماران مبتلا به کووید 19 نقش مهمی در انتقال دارد یا خیر. یافته های ما نشان می دهند که باید با تمرکز بیشتری این احتمال را بررسی کنیم. " مطالعه حاضر مطابق با مطالعات اخیر است که علائم گوارشی را در بخش بزرگی از بیماران مبتلا به کووید 19 و ویروس را در مدفوع بیماران بدون علائم تنفسی شناسایی کرده اند. توجه ویژه به بیمارانی که علائم گوارشی دارند ممکن است مورد نیاز باشد. انجام آزمایشهای گسترده تر نه تنها با استفاده از سواب های بینی و گلو ، بلکه با استفاده از سواب های رکتال (مقعد) یا نمونه های مدفوع نیز ممکن است مورد نیاز باشد.

منبع: Medical Xpress
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}