ویروس کرونا باعث ایجاد لخته های خونی کشنده در ریه می شود

لخته در ریه در کرونا

شواهد زیادی نشان می دهند که ممکن است ویروس کرونا باعث ایجاد لخته های خونی کشنده شود : پزشکان ایرلندی دریافتند که این عفونت می تواند باعث ایجاد صدها مانع کوچک در ریه ها شود و هشدار می دهند که این امر "بدون شک" منجر به مرگ بیماران می شود.

اگر در نتیجه این امر نارسایی تنفسی رخ دهد ، میزان اکسیژن کمتری دریافت می شود ، بر اندام ها فشار زیادی وارد شده و در نهایت باعث شکست میشود.این مطالعه گزارش های آمریكا مبنی بر اینکه احتمالاً لخته های خون مسئول تعداد زیادی از مرگ و میر های ویروس کرونا - حتی پس از مرخص شدن بیماران – می باشند را تایید کرد.مطالعات دیگر نشان داده اند که لخته شدن غیر طبیعی خون در بیماران مبتلا به کووید 19 منجر به افزایش قابل توجه خطر سکته قلبی و مغزی می شود.اعتقاد بر این است که این خطرات تازه آشکار شده اند زیرا نژاد در تأثیرات انعقاد خون نقش عمده ای دارد.

چینی ها به طور کلی در معرض خطر کمتری برای انعقاد خون قرار دارند و احتمالاً این امر به دلیل تفاوت های ژنتیکی می باشد.کارشناسان می گویند این امر حتی می تواند به توجیه اینکه چرا ویروس کرونا در اروپا نسبت به کشورهایی همچون چین کشنده تر است ، کمک کند.

براساس تجزیه و تحلیل مرگ و میر توسط دانشگاه جان هاپکینز ، مرگ و میر از هر 100.000 نفر در ایالات متحده در 24 آوریل ، 15.27 فرد بود ، در حالی که در چین تنها 0.33 فرد بود.گزارشی که در مجله خون شناسی انگلیس منتشر شده است ، پس از بررسی 83 بیمار مبتلا به کرونا شدید در بیمارستان سنت جیمز در دوبلین حاصل شد.از این 83 بیمار ، 81 درصد قفقازی ، 12 درصد آسیایی ، 6 درصد آفریقایی و 1 درصد اسپانیایی بودند.بيماران بطور متوسط 64 سال سن داشتند و 80 درصد از آنها دارای بیماری های زمینه ای بودند.

بیش از یک چهارم (27 درصد) در طول بیماری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) بستری شدند. در زمان انتشار این مطالعه ، 60 درصد افراد بهبود یافته و 15.7 درصد از بیماران جان خود را از دست داده بودند.پزشکان جنبه های مختلف خون بیماران را اندازه گیری کردند تا ببینند که با چه سرعتی لخته می شود و به آن آزمایش انعقاد میگویند.

یک شاخص به نام -سطح دی-دایمر- در 67٪ از کل گروهی که در بیمارستان بستری بودند بالاتر از حد طبیعی بود.دی-دایمر ، ماده ای است که در هنگام لخته شدن خون در خون باقی میماند ، بنابراین مقادیر زیاد آن نشان دهنده یک مشکل است.

نتایج نشان داد بیمارانی که دچار افزایش فعالیت انعقاد خون بودند ، با احتمال بیشتری به بستری شدن در ICU نیاز داشتند.دانشمندان اظهار داشتند كه لخته شدن غيرطبيعي خون به طور اختصاصی در ريه ها اتفاق مي افتد و باعث ایجاد تعداد بسياري لخته ریز میشود.

پروفسور جیمز اودونل ، خون شناس مشاوره دهنده در مرکز ملی انعقاد در بیمارستان جیمز ، دوبلین ، گفت : " یافته های جدید ما نشان می دهد که کرونا با یک نوع منحصر به فرد از اختلال انعقاد خون همراه است که در درجه اول در ریه ها متمرکز است."این امر بدون شک به میزان بالای مرگ و میر در بیماران مبتلا به کووید 19 کمک می کند.علاوه بر این که ذات الریه ، بر کیسه های هوایی کوچک در ریه ها تأثیر می گذارد ، ما همچنین صدها لخته خونی کوچک در سراسر ریه ها مشاهده کردیم. این سناریو در انواع دیگر عفونتهای ریه دیده نمی شود."

"درک چگونگی شکل گیری این لخته های کوچک در ریه بسیار مهم است ، به طوری که ما می توانیم درمان های مؤثرتری را برای بیماران خود بویژه در گروههای پرخطر ایجاد کنیم."نویسندگان این مقاله گفتند ، اینکه چگونه ویروس منجر به ایجاد لخته های خونی می شود مشخص نیست ، اما یک نظریه به گیرنده های ACE2 اشاره دارد.

گفته شده است كه گيرنده هاي ACE2 به عنوان دريچه ویروس کرونا به داخل بدن عمل کرده و ایجاد عفونت را تسهيل میکنند.و از نظر علمی با خطر کمتر ابتلا به عفونت و شدت بیماری در افراد سیگاری مرتبط بوده اند ، زیرا تصور می شود که نیکوتین به روش های مختلفی بر بیان ACE2 تأثیر می گذارد.

پروفسور اودونل و همكارانش گفتند ، گيرنده هاي ACE2 بر روي سلول هاي درون ريه ها و سلول هاي اندوتليال در رگ هاي خوني اندام ها بيان مي شوند.

سلول های اندوتلیال نقش زیادی در تنظیم جریان خون و جلوگیری از لخته شدن خون ایفا میکنند. بنابراین صدمه مستقیم ویروس به آنها می تواند باعث فعال شدن سریع انعقاد خون شود.اما نظریه دیگر این است که لخته ها در نتیجه یک واکنش بیش از حد ایمنی به نام "طوفان سیتوکین" تشکیل می شوند.

سیتوکین ها مولکول های سیگنالینگ شیمیایی هستند که پاسخ ایمنی سالم را هدایت می کنند. آنها به سلولهای ایمنی می گویند که به مولکول های ویروسی در بدن حمله کنند.

اما در بعضی از بیماران ، این فرایند بیش از حد ادامه می یابد و سلولهای ایمنی بدن شروع به از بین بردن بافتهای سالم می کنند که به طوفان سیتوکین معروف است.طوفان سیتوکین مرتبط با عفونت کووید 19 تأثیرات عمده ای بر تولید ترومبین خواهد داشت.

ترومبین آنزیمی است که لخته شدن خون را کاتالیز می کند. این امر در جلوگیری از خونریزی در زخمی به اندازه زخم حاصل از کاغذ نقش ایفا میکند.این ماده به ایجاد یک شبکه فیبری کمک می کند که مانع از جریان خون با پروتئینی بنام فیبرین می شود. فیبرین ممکن است در ریه ها تجمع یابد و باعث لخته شدن بیش از حد شود.

دانشمندان گفتند ، این سندرم دیسترس حاد تنفسی (ARDS) که در بیماران مبتلا به کرونا مشاهده می شود ممکن است نتیجه "ضربه مضاعف" آسیب به ریه ها باشد.

هر دو ، تهویه ریه ها ، که جریان هوا به داخل ریه ها میباشد ، و پرفیوژن که جریان خون به مویرگ ها در خارج از ریه ها میباشد ، ممکن است آسیب ببینند.

این به نوبه خود ، سطح اکسیژن را در بدن کاهش می دهد ، زیرا یک روند حیاتی به نام تبادل گاز را مختل می کند.تبادل گاز هنگامی رخ می دهد که اکسیژن استنشاقی به جریان خون و سپس اندام های حیاتی می رسد.تبادل گاز در محل اتصال بین کیسه های کوچک ریه ها به نام آلوئول ها و خون مویرگ ها در قسمت خارجی به نام مویرگ های ریوی اتفاق می افتد.

برای تبادل موثر گاز ، آلوئول ها همیشه باید به طور صحیح تهویه و پرفیوژ ( تزریق ) شوند.پروفسور اودونل گفت ، ریز لخته ها توضیح می دهند که چرا اکسیژن خون به طور چشمگیری در عفونت شدید کووید 19 کاهش می یابد.محققان دیگری که ارتباط بین لخته های خون و کووید 19 را بررسی می کنند می گویند ، شکل منحصر به فرد کووید 19 ممکن است به آن اجازه دهد تا هنگام حمله به بدن ، بر روی رگ های خونی چفت شده ، به آنها آسیب رسانده و باعث نشتی شود.

یا طوفان سیتوکین می تواند باعث آسیب به رگ های خونی شود و این امر باعث نشتی و افت فشار خون می شود و احتمال تشکیل لخته ها را زیاد می کند.

دکتر جیمی گارفیلد ، متخصص ریه بیمارستان دانشگاهی معبد در فیلادلفیا که مراقبت از بیماران مبتلا به کووید 19  را بر عهده دارد ، به مجله ساینس گفت که تشکیل لخته "احتمالاً" دلیل واقعی مرگ بسیاری از مبتلایان به ویروس کرونا بوده است.

با اینکه این مطالعه در درجه اول به لخته شدن خون در ریه ها پرداخته است ، اما ایجاد لخته های خونی نزدیک به قلب می تواند منجر به حمله قلبی ، یکی دیگر از دلایل عمده مرگ در افراد آلوده ، شود. و لخته های بالای قفسه سینه می توانند باعث ایجاد سکته مغزی شوند.مطالعه ای که اخیرا در مجله تحقیقات ترومبوز منتشر شد نشان داد که 38 درصد از بیماران هلندی در ICU دارای لخته های خونی بودند.

بین 20 تا 40 درصد بیماران مبتلا به کووید 19 در دانشگاه Emory در آتلانتا ، جورجیا ، حتی پس از استفاده از داروی ضد انعقاد خون ، دارای لخته های خونی بودند.

دکتر پائول ساندرز ، پزشک مرکز پزشکی مایمونیدز ، گفت : "یکی از چیزهایی که در مورد کووید آموختیم این است که مقدار زیادی مشکلات انعقادی ایجاد میکند – برای مثال ترومبوز (لخته های خونی) که هم در عروق بزرگ و هم در مویرگ ها یافت می شود.

" این لخته ها در بخش های مختلفی از بدن یافت شده اند - به عنوان مثال ، وجود لخته های خونی در پاها ، لخته های کوچک در سراسر ریه و همچنین آمبولی بزرگ ریوی."

داده های دیگر حاکی از آن است که لخته هایی که در قسمت تحتانی بدن ایجاد می شوند می توانند به ریه ها مهاجرت کرده و باعث انسداد کشنده ای به نام آمبولی ریوی شوند.

اما نکته جالب توجه این تیم ایرلندی این است که به نظر می رسد ، لخته شدن خون به ویژه ترومبو آمبولی وریدی (VTE) بیشتر برای قفقازی ها خطرناک باشد.

این تیم توضیح نداده اند که چرا دانشمندان پیش از این تلاش کرده اند اختلافات را براساس ژنتیک و یا بالین مشخص کنند.

این تیم نوشت : قومیت تأثیرات عمده ای بر خطر ترومبوتیک دارد ، چینی ها در مقایسه با قفقازی ها دارای خطر سه تا چهار برابر پایین تر میباشند و خطر قابل توجهی در آمریکایی های آفریقایی تبار وجود دارد.

"با توجه به این که خطر ترومبوتیک به طور قابل توجهی تحت تأثیر نژاد قرار می گیرد ... یافته های ما احتمال مشارکت واسکولوپاتی ریوی ( سختی دیوار عروق ) در تفاوت های غیر قابل توضیح که نشان دهنده استعداد نژادی برای مرگ و میر ناشی از کووید 19 هستند را افزایش میدهد. "پروفسور اودونل گفت ، بررسی اینکه آیا درمانهای مختلف رقیق کردن خون برای بیماران مبتلا به کووید 19 شدید مفید است یا خیر ، ارزشمند است.

منبع: Daily Mail
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}