نور خورشید به سرعت ویروس کرونا را نابود می کند
بر اساس تحقیق جدیدی که توسط یک مقام ارشد آمریکایی در روز پنجشنبه گزارش داده شد ، ویروس کرونا در معرض نور آفتاب به سرعت از بین می رود ، اگرچه این تحقیق هنوز تائید نشده است و در انتظار ارزیابی های دیگر است.ویلیام برایان ، مشاور علم و فناوری دبیر وزارت امنیت ملی ، به خبرنگاران در کاخ سفید گفت كه دانشمندان دولت دریافتند كه اشعه ماوراء بنفش تأثیر مهمی بر این ویروس دارد و امیدوار است كه شیوع آن در طول تابستان کاهش یابد.وی گفت : "جالب ترین مشاهده ما تا به امروز ، تأثیر قدرتمندی است که به نظر می رسد نور خورشید بر کشتن ویروس ، هم در سطح و هم در هوا داشته باشد."
فهرست آنچه در این مقاله می خوانید:
"ما اثرات مشابهی را در مورد دما و رطوبت نیز مشاهده کردیم ، نواحی که دما و رطوبت بالاتری داشته باشند به طور کلی برای ویروس نا مطلوب تر هستند."
مدتهاست مشخص شده که نور ماوراء بنفش دارای خاصیت ضدعفونی کننده می باشد ، زیرا این اشعه به ماده ژنتیکی ویروس و توانایی تکثیر آن آسیب می رساند.با این وجود ، سوال اساسی این است که شدت و طول موج نور UV مورد استفاده در آزمایش چقدر بود و آیا این شرایط دقیقا شرایط طبیعی تابش نور در تابستان را تقلید می کند یا خیر.
بنجامین نیومن ، رئیس علوم زیستی در دانشگاه تگزاس ، به AFP گفت : "خوب است بدانیم که این آزمایش چگونه انجام شد و نتایج آن چگونه اندازه گیری شد."
" نه این که بد انجام شده باشد ، فقط این که چندین روش مختلف برای شمارش ویروس ها وجود دارد و انتخاب روش به این بستگی دارد که به چه جنبه ای علاقه مند باشید."
غیرفعالسازی ویروس کرونا
برایان ، خلاصه یافته های مهم آزمایش که در مرکز ملی تجزیه و تحلیل دفاع زیستی و اقدامات متقابل در مریلند انجام شد را توسط یک اسلاید به اشتراک گذاشت.
این اسلاید نشان داد که نیمه عمر ویروس - مدت زمان لازم برای کاهش نیمی از آن - در درجه حرارت 70 تا 75 درجه فارنهایت (21 تا 24 درجه سانتیگراد) و رطوبت 20 درصد در یک سطح غیر متخلخل ، 18 ساعت بود.این سطوح شامل مواردی مانند دستگیره در و استیل ضد زنگ میباشند.
اما زمانی که رطوبت از 20 درصد به 80 درصد افزایش یافت ، نیمه عمر از 18 ساعت به 6 ساعت کاهش یافت و زمانیکه نور خورشید به شرایط اضافه شد ، نیمه عمر به تنها دو دقیقه رسید.
زمانی که ویروس به صورت معلق در هوا قرار داده شد – آئروسله شد- در درجه حرارت 70 تا 75 درجه فارنهایت با رطوبت 20 درصد ، نیمه عمر یک ساعت بود.با وجود نور خورشید ، این میزان به تنها یک و نیم دقیقه کاهش یافت.
برایان نتیجه گرفت که شرایطی مشابه شرایط تابستان "باعث ایجاد محیطی میشوند که در آن انتقال ویروس کاهش میابد."وی افزود ، هرچند ، این کاهش انتشار به معنای حذف کامل عوامل بیماری زا نیست و دستورالعمل های حفظ فاصله اجتماعی نباید به طور کامل برداشته شوند.
وی گفت : " این عدم مسئولیت پذیری ماست که بگوییم حس می کنیم تابستان کلا ویروس را نابود می کند و بعد از آن همه چیز درست میشود و مردم میتوانند دستورالعمل ها را نادیده بگیرند."
مطالعه قبلی نیز نشان داد که ویروس در هوای سرد و خشک نسبت به شرایط گرم و مرطوب بهتر انتقال میابد و میزان انتشار کمتر ویروس در کشورهای نیمکره جنوبی که هنوز هم گرم هستند ، این موضوع را تایید میکند.
به عنوان مثال در استرالیا تاكنون كمتر از 7000 بیمار و 77 فوت تائید شده است – که بسیار کمتر از آمار بسیاری از كشورهای نیمکره شمالی میباشد.
تصور می شود دلیل این امر این باشد که قطرات تنفسی در هوای سردتر مدت طولانی تری معلق میمانند و ویروس ها بسیار سریع تر در سطوح گرمتر تخریب می شوند ، زیرا لایه محافظ چربی که آنها را احاطه می کند سریعتر خشک می شود.
مسئولین بهداشت آمریكا بر این باورند كه حتی اگر تعداد موارد COVID-19 در طول تابستان كاهش یابد ، احتمالاً مثل سایر ویروس های فصلی مانند آنفولانزا ، در پاییز و زمستان میزان عفونت مجددا افزایش می یابد.