خطر حمله قلبی در زنان جوان سیگاری
مطالعه ی جدیدی نشان میدهد که، سیگار کشیدن خطر حمله ی قلبی را در تمامی افراد افزایش میدهد، اما این افزایش خطر در زنان جوان بسیار بیشتر است.
محققین برتانیایی داده های بیش از 3300 فرد بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد حاد (سکته ی قلبی) همراه با بالا رفتن قطعه ی (ST (STEMI را که بین ژانویه ی 2009 و جولای 2014 در منطقه ی یورکشایِر (Yorkshire) انگلستان رخ داد، بررسی نمودند.
گاهی اوقات به STEMI حمله ی قلبی حاد نیز میگویند و توسط انسداد یکی از عروق اصلی قلب ایجاد میگردد. تحقیق قبلی در این زمینه، سیگار کشیدن را تقریبا مرتبط با 50% از موارد وقوع STEMI دانسته است.
درصد بیماران موجود در این مطالعه که در حال حاضر سیگاری بودند، 47.6% مردان و 46.8% زنان بود.
این مطالعه به این یافته دست پیدا کرد که سیگار کشیدن خطر ابتلا به STEMI را در تمامی بیماران، صرف نظر از سن یا جنسیت، افزایش داد اما این خطر در زنان نسبت به مردان بالاتر بود.
بزرگترین میزان تفاوت خطر برای حمله ی قلبی بین مردان و زنان سیگاری، در بین افرادی با رنج سنی 50 تا 64 سال بود، اما بیشترین میزان افزایش خطر برای حمله ی قلبی در هر دو جنس، بین افرادی با سن 18 تا 49 سال بود.
زنانی که در این گروه سنی هستند و سیگار کشیده بودند، میزان خطر ابتلا به STEMI در آنان نسبت به کسانی که سیگار نکشیده بودند، 13 برابر بیشتر بود. مردانی که در این گروه سنی قرار داشتند و سیگار کشیده بودند، میزان خطر ابتلا در آنان نسبت به کسانی که سیگاری نبودند، 8.6 برابر بیشتر بود.
این یافته ها درباره ی خطر ابتلا به حمله ی قلبی در روز 24 ماه ژوئن در ژورنال American College of Cardiology به چاپ رسیدند.
طبق گفته ی این نویسندگان، چندین دلیل احتمالی وجود دارند که چرا سیگار کشیدن در زنان نسبت به مردان منجر به خطر بسیار بیشتر ابتلا به STEMI میگردد. یک دلیل احتمالا این است که سیگار کشیدن سبب کاهش مقادیر استروژن در زنان میگردد که ثابت شده، استروژن سبب محافظت و جلوگیری از تنگ شدگی شریان ها میگردد.
همچنین، مردان شریان های قلبی بزرگتری نسبت به زنان دارند، که این موضوع به این معنا میباشد که التهاب مزمنی که در اثر سیگار کشیدن به وجود می آید، ممکن است سبب تنگ شدگیِ بیشتر در شریانهای قلب زنان گردد.
نویسندگان خاطر نشان کردند، با وجود اینکه سیگار کشیدن خطر ابتلا به STEMI را افزایش میدهد، در صورتی که سیگار کشیدن را ترک کنید، این خطر به سرعت کاهش داده میشود.
به گفته محقق ارشد این پژوهش Dr. Ever Grech، مشاور متخصص قلب و عروق مداخله گر در مرکز قلبی در Sheffield (شهر شفیلد)، مطالعهی ما نشان داد که ترک سیگار، صرف نظر از سن یا جنسیت، خطر ابتلا به STEMI را احتمالا در طی یک ماه، به اندازه ی کسانی که اصلا سیگار نکشیده اند کاهش میدهد.
Grech در یک اطلاعیه ی ژورنالی بیان داشت: بیمارانی که سیگار میکشند استحقاق تشویق دارند تا عادت خود را ترک کنند و این مطالعه شواهد کامّی در مورد مزایای عظیم انجام چنین کاری را اضافه میکند.