مطالعاتی که بر مشابهت و تفاوتهای عملکرد ورزشی در خانواده ها، از جمله بین دوقلوها تمرکز کرده اند نشان میدهد که فاکتورهای ژنتیکی 30 تا 80 % مسئول اختلافات افراد در صفات مربوط به عملکرد ورزشی هستند. مطالعات بسیاری اختلافات ژنهای اختصاصی را که تصور میشود در این صفات دخیل باشند با مقایسه ورزشکاران و غیر ورزشکاران بررسی کرده اند.
طبق یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی Yale انجام شده است ، مردم به دلایل زیادی عاشق می شوند - علایق مشابه ، جذابیت فیزیکی و ارزش های مشترک بین آنها. اما اگر آنها ازدواج کنند و در کنار هم بمانند ، خوشبختی طولانی مدت آنها ممکن است به ژنهای خودشان یا همسرشان بستگی داشته باشد.
داشتن خال امری بسیار شایع است، به ویژه در افرادی که پوست روشن دارند. خالها رشد بیش از حد سلولهایی از پوست هستند که آنها را ملانوسیت مینامیم، اما فاکتورهای ژنتیکی دخیل در تکوین آنها به خوبی شناخته نشده اند. هرچند خالها، مانند تومورها رشد بیش از حد سلولها محسوب می شوند، تقریبا اغلب غیرسرطان زا (خوش خیم) هستند.
دانشمندانی که خانواده هایی با استعداد بالای ابتلا به سرطان را مورد مطالعه قرار دادند ، جهش ژنی نادر و ارثی را شناسایی کردند که به طرز چشمگیری خطر ابتلا به سرطان پانکراس و دیگر سرطان ها را افزایش می دهد.
نوع و مقدار ملانین در مو توسط ژنهای زیادی تعیین میشود، هرچند در مورد اغلب آنها اطلاعی نداریم. بهترین ژن رنگ موی مطالعه شده در انسان MC1R نام دارد. این ژن دستورالعملهایی برای ساخت پروتئینی به نام گیرنده ملانوکورتین 1 فراهم میکند، که در مسیر تولید ملانین دخیل است.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که یک آزمایش خون میتواند پروتئینی که در مغز های افراد مبتلا به آلزایمر تجمع میابد نزدیک به بیست سال قبل از ظهور علائم ، شناسایی کند.این مطالعه نشان داد که این آزمایش خون در تشخیص تجمع پروتئین های بتا آمیلوئید در مغز حتی نسبت به استاندارد طلایی فعلی که یک اسکن مغزی PET میباشد ، حساس تر است.
دانشمندان تخمین زده اندکه حدود 80 % از قد افراد توسط اختلافات توالی DNA به ارث رسیده تعیین میشود، اما اینکه کدام ژنها مسئول هستند و برای اثرگذاری بر قد چه میکنند فقط تا حدی شناخته شده است. برخی جهشهای ژنیِ نادر دارای اثرات شدیدی بر قد هستند (برای مثال گونههای ژن FGFR3 که سبب آکندروپلازی، یک بیماری نادر که با قامت کوتاه مشخص میشود).
یک تحقیق جدید تأثیر 18 نوع ورزش مختلف را در افراد دارای استعداد ژنتیکی چاقی بررسی کرد. این یافته ها شش تمرین که می توانند اثرات ژنتیکی را در پنج معیار چاقی خنثی کنند ، شناسایی کردند.
به نظر میرسد که فاکتورهای ژنتیکی نقش مهمی در تعیین جنس مو -صاف، موجدار یا فر- و ضخامت هر تار موی افراد ایفا میکنند. مطالعات نشان میدهد که در افرادی با قومیتهای مختلف ژنهای مختلفی بر بافت مو و ضخامت آن اثر میگذارد. برای مثال تنوع طبیعی (پلی مورفیسم) در دو ژن EDAR و FGFR2 با اختلافات ضخامت موی جمعیتهای آسیایی ارتباط دارند.
امروزه زنان جوان میتوانند انتظار داشته باشند که 30 تا 40 سال را در مرحله یائسگی بگذرانند.عمل جراحی میتواند به هزاران زن که مشکلات جدی را تجربه میکنند سود برساند.یک فرآیند پزشکی که قصد دارد امکان تاخیر یائسگی را تا 20 سال برای زنان فراهم کند از طریق متخصصان IVF ( لقاح آزمایشگاهی ) در بریتانیا راه اندازی شد.