ادرار درناک چه علتی دارد و راه درمان آن چیست؟
ادرار دردناک (سوزش ادرار) اصطلاحی گسترده است که ناراحتی هنگام ادرار را توصیف می کند. این درد ممکن است از مثانه ، مجرای ادرار یا پرینه باشد. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را به خارج از بدن شما منتقل می کند. در کسانی که آلت تناسلی دارند ، ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد به پرینه شناخته می شود. در کسانی که واژن دارند ، پرینه نواحی بین مقعد و دهانه واژن است.
فهرست آنچه در این مقاله می خوانید:
چه عواملی باعث ادرار دردناک می شود؟
عفونت های دستگاه ادراری :
ادرار دردناک علامت شایع عفونت ادراری (UTI) است. عفونت ادراری می تواند نتیجه عفونت باکتریایی باشد. همچنین می تواند به دلیل التهاب دستگاه ادراری باشد. مجرای ادرار ، مثانه ، حالب و کلیه ها مجاری ادراری شما را تشکیل می دهند. حالب ها لوله هایی هستند که ادرار را از کلیه ها به مثانه منتقل می کنند. التهاب در هر یک از این اندام ها می تواند باعث درد هنگام ادرار شود.
افرادی که دارای واژن هستند بیشتر از افرادی که دارای آلت تناسلی مرد هستند ، دچار UTI می شوند. این به این دلیل است که مجرای ادرار در کسانی که واژن دارند کوتاهتر است. مجرای ادرار کوتاهتر به این معنی است که باکتری ها مسافت کمتری برای رسیدن به مثانه طی می کنند.
افرادی که باردار یا یائسه هستند نیز خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری افزایش می یابد.
عفونتهای مقاربتی :
در صورت ابتلا به عفونت مقاربتی (STI) ممکن است هنگام ادرار درد داشته باشید.
سیستیت :
علت دیگر ادرار دردناک ، التهاب مثانه یا التهاب پوشش مثانه است. سیستیت بینابینی (IC) به عنوان سندرم مثانه دردناک نیز شناخته می شود. این رایج ترین نوع ورم مثانه است. علائم آن شامل درد و حساسیت در مثانه و ناحیه لگن است.
داشتن پروستاتیت :
افراد مبتلا به پروستات ممکن است به دلیل پروستاتیت ادرار دردناک را تجربه کنند. این وضعیت التهاب غده پروستات است. این یک دلیل اصلی سوزش ادرار ، سوزش و ناراحتی است.
چگونه می توانم از ادرار دردناک جلوگیری کنم؟
تغییراتی وجود دارد که می توانید در سبک زندگی خود ایجاد کنید تا علائم شما را تسکین دهند.
- از مواد شوینده معطر دور شوید تا خطر ایجاد ادرار دردناک را در شما کاهش دهد.
- در حین انجام فعالیت جنسی از کاندوم یا سایر روش های جلوگیری کننده استفاده کنید.
- رژیم غذایی خود را اصلاح کنید و از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی هایی که مثانه را تحریک کند (مانند غذاهای بسیار اسیدی ، کافئین و الکل پرهیز کنید)
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
- اگر درد مداوم یا طولانی مدت باشد
- اگر باردار هستید
- درد همراه با تب است
- اگر ترشح از آلت تناسلی یا واژن خود را تجربه می کنید
- اگر ادرار شما بوی دیگری دارد ، خون در آن وجود دارد یا کدر است
- اگر درد همراه با درد شکم باشد