از روش IVF (لقاح آزمایشگاهی) بیشتر بدانیم

روش IVF
روش IVF یا عبارت In Vitro Fertilization (بارور سازی در لوله آزمایشگاه) است. اگر خودتان یا نزدیکانتان مشکلی با بچه دار شدن دارید شاید برایتان جالب باشید بدانید که روش آی وی اف (لقاح آزمایشگاهی) چیست بسیاری از زنان این روش را امتحان کرده و جواب گرفته‌اند.

  • القای تخمک‌گذاری
    قبل و در حین پیاده‌سازی این روش متخصص باروری، تخمدان‌های شخص را کنترل خواهد کرد تا اطلاعات زمان‌ رهاسازی تخمک‌ را بدست آورد. پزشک باید از تخمک‌گذاری فرد و سطح هورمونی او در حین انجام روش آی وی اف مطمئن شود. برای بسیاری از زنان در این مرحله  داروهای باروری و هورمون تجویز می‌شود تا رهاسازی یک یا چند تخمک تحریک شود. هرچه تعداد تخمک‌های بدست آمده در این مرحله بیشتر باشد، شانس موفقیت این روش بالا می‌رود. اگر شخص قادر به تولید هیچ تخمکی نباشد باید به فکر تخمکی اهدایی باشد.

 

فهرست آنچه در این مقاله می خوانید:

  • بازیابی تخم
    در طول این مرحله از آی وی اف از مسکن‌ها برای التیام هرگونه ناراحتی استفاده می‌شود؛ سپس سوزنی بسیار نازک به دیواره بالایی واژینال زده می‌شود. با استفاده از التراسوندِ واژینال، مایع موجود در فولیکول با مکشی ملایم تخلیه می‌شود. بلافاصله پس از دمش فولیکول، سلول تخمک از مایع فولیکولی جدا می‌شود و در یک محیط کشت آزمایشگاهی حاوی مواد غذایی قرار می‌گیرد و سپس به محفظه رشد منتقل می‌شود.

 

  • بارورسازی
    در این مرحله تخمکی که  از بدن فرد خارج شده است با اسپرم مرد بارور می‌شود. فعال‌ترین اسپرم از مجموعه اسپرم‌ها با تخمک عمل لقاح را به انجام می‌رساند. بعضی اوقات اسپرم مستقیماً به درون تخمک تزریق می‌شود؛ سپس سلول تخم تشکیل شده به محفظه رشد منتقل می‌شود و تحت نظر قرار می‌گیرد تا جنینی سالم رشد کند.

 

  • انتقال جنین به رحم
    آخرین مرحله، انتقال جنین است. از میان رویان‌ها سالم ترین آن‌ها انتخاب می‌شود. برای این کار یک اسپکیولوم (وسیله‌ی معاینه از طریق حفره‌های بدن) در واژن فرد پذیرنده قرار داده می‌شود و جنین تشکیل‌یافته در آزمایشگاه از طریق لوله‌ی پلاستیکی کوچکی که در گردن رحم فرد قرار داده شده به رحم انتقال می‌یابد. بلافاصله بعد از این کار یک استراحت مطلق ۲۴ ساعت توصیه می‌شود.

 

از آی وی اف تا حاملگی

فقط چند هفته پس از طی کردن این مراحل فرد باید تست حاملگی بدهد. بسیاری از زنان در این مرحله باردار می‌شوند ولی شانس موفقیت برای سنین مختلف متفاوت است.شاید لازم باشد زوجی ۲-۳ بار تحت این روش قرار گیرند تا موفقیت حاصل شود. نوزاد متولد شده با این روش تفاوتی با روش طبیعی ندارد و عوارضی از این روش گزارش نشده است.

منبع: Attain Fertility
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}