بیماری پسوریازیس و علائم آن را بشناسید!
پسوریازیس یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد لکه های قرمز و خارش دار پوسته ای می شود که معمولاً روی زانوها ، آرنج ها ، تنه و پوست سر است. پسوریازیس یک بیماری شایع و طولانی مدت (مزمن) است که هیچ درمانی ندارد. تمایل دارد چرخه هایی را طی کند ، برای چند هفته یا چند ماه شعله ور شود ، سپس برای مدتی فروکش کند یا بهبود یابد. درمان هایی برای کمک به شما در مدیریت علائم در دسترس هستند. و شما می توانید عادت های زندگی و استراتژی های مقابله ای را برای کمک به شما در زندگی بهتر با پسوریازیس ترکیب کنید.
علائم بیماری پسوریازیس :
علائم و نشانه های پسوریازیس در افراد مختلف متفاوت است. علائم و نشانه های رایج عبارتند از:
فهرست آنچه در این مقاله می خوانید:
- لکه های قرمز رنگ پوست پوشیده شده از پوسته های ضخیم و نقره ای
- نقاط کوچک پوسته پوسته شدن (که معمولاً در کودکان دیده می شود)
- پوستی خشک و ترک خورده که ممکن است دچار خونریزی یا خارش شود
- خارش ، سوزش یا درد
- ناخن های ضخیم ، حفره ای یا رج دار
- مفاصل متورم و سفت
این بیماری، در ناحیه ای که بیشتر درگیر می شود شامل کمر ، آرنج ، زانو ، پاها ، کف پا ، پوست سر ، صورت و کف دست است.
انواع مختلفی از پسوریازیس وجود دارد ، از جمله:
پسوریازیس پلاکی: شایعترین شکل ، پسوریازیس پلاک باعث ایجاد لکه های پوستی خشک ، برجسته و قرمز می شود (ضایعات) پوشیده از پوسته های نقره ای. پلاک ها ممکن است خارش دار یا حساس باشند و ممکن است تعداد کمی یا بسیار زیاد باشد. آنها معمولاً در آرنج ، زانو ، کمر و پوست سر ظاهر می شوند.
پسوریازیس ناخن: پسوریازیس می تواند ناخن ها و انگشتان پا را تحت تأثیر قرار داده و باعث ایجاد حفره ، رشد غیرطبیعی ناخن و تغییر رنگ شود. ناخن های پسوریازیس ممکن است شل شده و از بستر ناخن جدا شوند (اونیکولیز). موارد شدید ممکن است باعث خرد شدن ناخن شود.
پسوریازیس گوتات: این نوع در درجه اول بزرگسالان و کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد. این عارضه معمولاً توسط عفونت باکتریایی مانند گلودرد ایجاد می شود. با ضایعات کوچک ، قطره ای و پوسته پوسته شده روی تنه ، بازوها یا پاها مشخص می شود.
پسوریازیس معکوس: این نوع عمدتا بر روی چین های کشاله ران ، باسن و پستان ها تأثیر می گذارد. پسوریازیس معکوس باعث ایجاد لکه های صاف در پوست قرمز می شود که با اصطکاک و تعریق بدتر می شود. عفونت های قارچی ممکن است باعث ایجاد این نوع پسوریازیس شود.
پسوریازیس پوسچولار: این شکل نادر از پسوریازیس باعث ایجاد ضایعات کاملاً مشخص چرکی می شود که در تکه های گسترده (پسوریازیس پوسچول تعمیم یافته) یا در نواحی کوچکتر در کف دست یا کف پا ایجاد می شود.
علت بیماری پسوریازیس :
تصور می شود که پسوریازیس یک مشکل در سیستم ایمنی بدن است که باعث بازسازی پوست با سرعت سریعتر از سرعت طبیعی می شود. در متداول ترین نوع پسوریازیس که به پسوریازیس پلاک معروف است ، این گردش سریع سلول ها باعث ایجاد پوسته و لکه های قرمز می شود. اینکه چه عواملی باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود کاملاً مشخص نیست. محققان معتقدند که هم ژنتیک و هم عوامل محیطی در این امر نقش دارند. شرایط مسری نیست.
محرک های پسوریازیس
بسیاری از افرادی که مستعد ابتلا به پسوریازیس هستند ممکن است تا سالها بدون علائم علائم داشته باشند تا زمانی که بیماری توسط برخی از عوامل محیطی تحریک شود. عوامل محرک پسوریازیس عبارتند از:
- عفونت هایی مانند استراتیو گلو یا عفونت های پوستی
- آب و هوا ، به ویژه شرایط سرد و خشک
- آسیب به پوست ، مانند بریدگی یا خراشیدن ، گزش یا آفتاب سوختگی شدید
- سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار
- مصرف زیاد الکل
- داروهای خاص - از جمله لیتیوم ، داروهای فشار خون بالا و داروهای ضد مالاریا
- ترک سریع کورتیکواستروئیدهای خوراکی یا سیستمیک