آلودگی چشم با کرونا
9 اکتبر 2020 ویروس کووید 19 یک عفونت تنفسی نامیده شد اما کارشناسان بر این باورند که این عفونت می تواند بر چشم نیز تاثیر گزار باشد.یافته ها در چین حاکی از آن است که بیمار پس از بهبودی دچار حمله حاد گلوکوم شده اند پزشکان مجبور شده اند برای درمان آن از جراحی استفاده کرده اند و پس از بررسی بافت چشم نیز مشاهده کرده اند که بافت چشم با کرونا درگیر شده است.
پزشکان گزارش داده اند که کووید 19 نیز می تواند علاوه بر سیستم تنفسی بافت چشم را نیز آلوده سازد.
دکتر آلن گلات سخنگوی انجمن بیماری های عمومی گفت:این شک وجود دارد که چشم ها می تواند ورودی و یا خروجی ویروس باشند.
وی خاطر نشان کرد:به همین دلیل کارکنان مراقبت های ویژه که از بیماران کووید پرستاری می کنند باید از چشمان خود محفظت کنند.
به گفته گلات ،نمی توان گفت راه دقیق انتقال بیماری کووید از طریق چشم است ،وی گفت این امکان وجود دارد چه از طریق ذرات آلوده معلق در هوا و چه از طریق لمس چشمان ویروس کرونا انتقال پیدا کند.
یکی دیگر از موارد ناشناخته بزرگ این است که آیا ویروس به صورت طولانی مدت در بافت چشم باقی می ماند یا نه.
به گفته گریس ریشتر ،چشم پزشک دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس آنجلس زود است که بدانیم وجود این ویروس در اطراف چشم به معنای درگیری چشم و یا سلامت چشم است.
در این مرحله ریستر گفت مشکلات متعددی از طریق بیماری کرونا مشاهده شده است تعداد کمی از بیماران دچار التهاب ملتحمه شده اند قسمت سفید رنگ چشم و داخل پلکها نیز دچار خارش و قرمزی می شوند.
بیمار در این مورد دچار گلوکوم حاد و بسته شدن چشم شده است.یک بیماری ناگهانی که در آن فشار چشم ناگهان به دلیل تجمع مایع افزایش می یابد این کار به درمان سریع برای از بین بردن فشار چشم نیاز دارد گاهی اوقات با جراحی می توان مجاری مایعات چشمی را باز کرد.
ریشتر شک داشت که کووید19 مستقیما موجب عارضه چشمی شود، وی توضیح داد به طور کلی برخی از ویژیگی های آناتومیک برخی افراد در برابر گلوکوم آسیب پذیرتر هستند ریشتر حدس زد که بیمارانی که در بیمارستان بستری شده اند احتمالا داروهای مختلفی درمان کرده اند و شاید گلوکوم نتیجه استفاده از آن داروهاست.
دکتر سونال تولی ،سخنگوی بالینی چشم پزشکی آمریکا و رئیس بخش چشم پزشکی دانشگاه فلوریدا نیز با این امر موافقت کرده اند.
تولی گفت که پرونده بیمار جالب است سوالات هنوز مطرح نشده اند.یکی اینکه ویروس موجود در بافت چشم در واقع عفونی است یا خیر
بیمار یک زن 64 ساله بود که در 31 ژانویه برای کووید19 در بیمارستان بستری شده بوده است هجده روز بعد وی کاملا بر طرف شده و سواپهای گلو منفی بودند.طبق گزارش پزشکان یک هفته بعد او از یک چشم و هفته بعد از چشم دیگر خود دچار نابینایی شد.
یینگ یانو همکارانش در بیمارستان عمومی فرماندهی مرکزی در ووهان را برعهده دارند.بیمار دوباره در بیمارستان بستری شد ودر آنجا تشخیص گلوکوم حاد و بسته شدن مجرا و آب مروارید تشخیص داده شد.
داروها نتوانستند فشار چشم اورا کاهش دهند بنابراین جراحی راه درمان وی بود و در این مرحله از نمونه های بافتی استفاده کردند.
تیم یان گزارش داد که آزمایشات روی بافت چشم وی نشان داد که کووید 19 نیز به بافت چشم وی حمله کرده است.
اگرچه مشخص نیست که چگونه ویروس وارد چشم بیمار شده است اما کارشناسان موافقت کرده اندکه محافظت از چشم بسیار مهم است.
برای کادر درمان این موضوع به معنی استفاده از محافظ صورت و استفاده از عینک است شستن مداوم دست و دور نگه داشتن دست از چشم نیز بسیار مهم است.
تولی گفت:من فکر میکنم مردم متوجه نمی شوند که ممکن است هر چند وقت یکبار بدون اراده چشم خود را لمس کنند.
وی خاطر نشان کرد:این توصیه احتمالا تماس دیگر ویروس ها از جمله سرما خوردگی و آنفولانزا را کاهش می دهد.
تولی پیشنهاد کرد اگرچه این در اکثر مواقع کافی است اما فردی که به طور مستقیم و یا در خانه از بیمار مبتلا به کرونا مراقبت می کند نیز باید بیشتر محتاط باشد.
برای انجام تست کرونا در منزل و دریافت جواب بصورت آنلاین کافیست بر روی لینک زیر کلیک کنید