اثر دانه های گرده باعث مهار آنفولانزا و کرونای فصلی می شوند

گرده وکرونا

همه گیری کرونا میلیون ها انسان در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است و جان بیش از 411.000 فرد را گرفته است. با این وجود پس از گذشت پنج ماه هنوز هم سوالهایی در مورد عواملی که باعث افزایش یا مهار انتقال ویروس می شوند ، وجود دارد.

آیا آب و هوا در ایجاد کرونا  و آنفولانزا نقش ایفا می کند؟

در ابتدا ، دانشمندان سعی کردند از عوامل هواشناسی برای استناد به انتقال ویروس کرونا در اقلیم های عمدتا سرد که در زمستان تجربه می شوند ، استفاده کنند. با این حال ، عواملی مانند دما ، رطوبت نسبی و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش طبیعی نور خورشید ، تغییر در شیوع بیماری را به طور کامل توضیح نمی دهند. 

برای ثبت درخواست آزمایش در منزل و یا محل کارتان بر روی لینک زیر کلیک کنید 

آزمایش کرونا در منزل

دانه های گرده و آنفولانزا

دانه گرده به عنوان یک ماده ضد ویروسی شناخته می شود و دارای اثرات آلرژیک و ضد آنفولانزا می باشد. بعلاوه مشخص شده که باعث فعال شدن سیستم ایمنی نیز می شود. محققان هلندی یافتند که دانه گرده به عنوان یکی از عواملی است که به طور مستقل عمل می کند و شیوع همه گیری های شبه آنفولانزا را بین سالهای 2016 تا 2019 در هلند کاهش داده است.

تحقیقات اولیه نشان داده اند که سرماخوردگی ، آنفولانزا و بیماریهای مشابه در نیمکره شمالی ، در فصل های پاییز و زمستان گردش می کنند ، اما در اردیبهشت ماه از بین میروند. الگوی مخالف در نیمکره جنوبی در این دوره ها غالب است. هر همه گیری مربوط به بیماری های شبه آنفولانزا از سال 1889 تا اکنون ، تا پایان فصل آنفولانزای آن سال پدید آمده است. پیشتر یک مطالعه نشان داد که بیشتر همه گیری ها در موج های متعدد اتفاق می افتند که نوع اول آن معمولا کوتاه مدت است. این امر نشان می دهد که کووید 19 نیز خود را در امواج فصلی متعدد تکرار می کند.

پرتو فرابنفش ، دانه گرده و بیماری های شبه آنفولانزا

نظریه نور فرابنفش که شروع بیماریهای شبه آنفولانزا (FLI) را به کمبود نور ماوراء بنفش در زمستان و پاییز نسبت می دهد ، توضیح نمی دهد که چرا فصل آنفولانزا در اوایل مرداد یعنی در گرمترین و آفتابی ترین زمان سال در هلند شروع می شود.

در این صورت ، این عوامل چه چیز را نشان می دهند؟ محققان خاطرنشان كردند كه این عوامل به رسیدن و پراكندگی دانه های گرده مرتبط میباشند. با توجه به این موضوع ، محققان این فرضیه را مطرح می كنند كه ذرات هواپخش دانه های گرده بر شیوع بیماری های شبه آنفولانزا و ویروس کرونا تاثیر می گذارند.

بررسی دانه های گرده ، هوا و بیماری های شبه آنفولانزا

محققان پارامترهای زیر را مورد بررسی قرار دادند : تعداد دانه های گرده حساسیت زای هفتگی ، تعداد دانه های گرده غیر حساسیت زای هفتگی و تعداد کل دانه های گرده در متر مکعب ؛ شیوع هفتگی بیماری های شبه آنفولانزا ؛ و داده های هواشناسی شامل رطوبت نسبی روزانه ، درجه حرارت متوسط و تابش خورشید.

در این مطالعه از شاخص تب یونجه برای آزمایش استفاده از دانه های آلرژی زا در مقابل دانه های غیر آلرژی زا استفاده شد. تمام پارامترها به جز  شاخص تب یونجه که برای آن داده ها فقط تا هفته دهم سال 2019 موجود بود ، بیش از 42 هفته ، از هفته اول سال 2016 تا هفته هجدهم سال 2020 مورد بررسی قرار گرفتند ، به طوری که شامل همه گیری ویروس کرونا  نیز شد.

تغییر هفتگی شیوع آنفولانزا برای اندازه گیری پیشرفت بیماری های شبه آنفولانزا محاسبه شد ، کاهش به معنی R0 <1 و افزایش به معنی R0> 1 . R0 ، تعداد تولید مثل برای این ویروس ها است. به طور متوسط دو هفته دوره کمون ویروسی در نظر گرفته شد.

باز شدن گرده ها باعث کاهش بیماری های شبه آنفولانزا شد

محققان دریافتند كه آزاد شدن دانه های گرده به طور متوسط 732 دانه در مترمكعب در هفته بود ، دانه های حساسیت زا به تعداد 349 دانه در مترمكعب ، و غیرحساسیت زا به تعداد 383 دانه در مترمكعب بودند ، و 47 مشاوره از 100.000 شهروند در هفته برای بیماری های شبه آنفولانزا انجام شد. پراکنده شدن گرده ها ادامه داشت ، اما تنها تعداد معدودی از آن ها گرده های آلرژی زا بودند. با این حال ، چنین انفجار گرده ای قبل از هر کاهش در مشاوره بیماری های شبه آنفولانزا مشاهده شد.

مطالعه حاضر تعداد کل گرده ها را مورد بررسی قرار داد ، که نشان دهنده همبستگی چشمگیر معکوس با شیوع بیماری های شبه آنفولانزا بود.

هنگامی که داده ها با دو هفته زمان کمون ویروس ها مطابقت داده شد ، رابطه معکوس حتی قوی تر هم شد. بعلاوه ، کاهش در مشاوره بیماری های شبه آنفولانزا که پس از اولین انفجار گرده شروع شد و پس از نزدیک شدن تعداد گرده ها به صفر به اوج خود رسید ، نقش علت و معلولی افزایش گرده و کاهش بیماری های شبه آنفولانزا را نشان می دهد. موج اول ویروس کرونا نیز مطابق با همین الگو میباشد.

محققان می گویند : "این همبستگی های معکوس پشتیبانی بیشتری را برای این فرضیه فراهم می کنند که میزان بالای گرده تأثیر مهاری بر بروز بیماری های شبه آنفولانزا دارد و سریعاً بر جهت و مسیر چرخه اپیدمیک این بیماری ها تأثیر می گذارد. بیماری ویروس کرونا نیز مانند سایر بیماری های شبه آنفولانزا مطابق با این الگوها رفتار میکند.

مدیریت ویروس کرونا

این مطالعه نتیجه گیری می کند : " رعایت فاصله اجتماعی و سایر رفتارهای پیشگیرانه به ویژه در فصلهای بیماری های شبه آنفولانزا بسیار مهم هستند ، اما احتمالاً در فصل گرده پراکنی که طبیعت به مهار ویروس کمک میکند کمتر اهمیت دارند."

تلاش بیشتری لازم است تا درک کنیم اثرات ذرات هواپخش گرده ها بر چنین ویروس هایی چیست ، آیا گرده سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با چنین ویروس هایی فعال می کند. این یافته ها می توانند به توسعه درمان های جدید کمک کنند.

نکته مهم این است که این مطالعه می تواند نتیجه بگیرد که همه گیری فعلی کرونا فصلی و چند چرخه ای است و بنابراین ، پس از پایان فصل گرده ، در حدود هفته 33 سال میلادی مانند سایر ویروس های شبه آنفولانزا باز می گردد. این امر افراد را برای حفظ فاصله اجتماعی و سایر اقدامات در طول فصل آنفولانزا تا زمانی که ابزارهای دیگر برای مهار شیوع ویروس موجود باشند ، آماده می کند.

منبع: News Medical
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}