مادران چاق خطر سرطان را در کودکان افزایش می دهند
در یک مطالعه جدید که توسط گروه سلامت عمومی و مرکز سرطان UPMC Hillman دانشگاه پیتسبرگ انجام شد مشخص شد که کودکانی که از مادران به شدت چاق متولد میشوند استعداد بالاتری برای مبتلا شدن به سرطان در اوایل کودکی دارند.
بر اساس گزارشات تولد در پنسیلوانیا ، محققان ارتباطی بین BMI ( شاخص توده بدنی ) پیش از بارداری در مادران و متعاقبا تشخیص سرطان در فرزندانشان ، حتی در صورت متناسب بودن عوامل خطر شناخته شده مثل اندازه نوزاد تازه متولد شده و سن مادر ، کشف کرده اند. نسخه نهایی این مقاله به تازگی در مجله آمریکایی اپیدمیولوژی منتشر شده است.
دکتر Shaina Stacy ، نویسنده راهنما و محقق پسا دکترا در بخش سلامت عمومی اپیدمیولوژی و مرکز سرطان UPMC Hillman دانشگاه پیتسبرگ ، میگوید : " اکنون ، ما در مورد بسیاری از عوامل خطر قابل اجتناب سرطان در دوران کودکی اطلاعات نداریم." " امیدوارم این مطالعه قدرت و اطلاعات خوبی به ما بدهد و انگیزه ای برای کاهش وزن نیز باشد."
دکتر Stacy و همکارانش نزدیک به دو میلیون گزارش تولد و در حدود سه هزار فرم گزارش سرطان را در ایالت پنسیلوانیا بین سال 2003 تا 2016 به دقت بررسی کردند و متوجه شدند که کودکانی که از مادران به شدت چاق به دنیا می آیند ، BMI بالای 40 ، دارای 57 درصد خطر بیشتری برای ابتلا به لوسمی ( سرطان خون ) در 5 سالگی میباشند. وزن و قد مادر نیز به طور مستقل با افزایش خطر لوسمی مرتبط بودند.
بررسی های بیشتر نشان داد که لزوما زنان سنگین تر نوزادان سنگین تری به دنیا نمی آورند و زنان چاق تر سن بالاتری ندارند ، عوامل خطر شناخته شده برای سرطان کودک ، بلکه ترجیحا ، اندازه مادر بطور مستقل با خطر سرطان در نوزادش مرتبط بود.
محققان فکر میکنند که علت اصلی اثر چاقی مادر بر سرطان کودک ، اتفاقی است که حین تکوین جنین در بدن مادر برای میزان انسولین میفتد یا تغییرات احتمالی است که بیان DNA مادر را تحت تاثیر قرار میدهد و به نوزادانش انتقال میابد.
به گفته دکتر Stacy توجه به این نکته مهم است که تمام سطوح چاقی مفرط خطر یکسانی ندارند. در میان زنان به شدت چاق در این مطالعه ، بالاترین BMI با بالاترین خطر سرطان در فرزندان همراه بود. بنابراین ، حتی کاهش وزن به میزان کم نیز میتواند باعث کاهش واقعی خطر ابتلا به سرطان شود.
به گفته نویسنده ارشد این مطالعه ، پروفسور Jian-Min Yuan : " ما در این کشور با چاقی همه گیر سر و کار داریم." " از نقطه نظر پیشگیرانه ، حفظ وزن متناسب نه تنها برای خود مادر خوب است ، بلکه برای فرزندان وی نیز مفید است."