تشدید کرونا در بیماران مصرف کننده ایبوپروفن و ناپروکسن

ایبوپروفن و کرونا

براساس یک مطالعه ، ایبوپروفن و سایر مسکن های ضد التهاب می توانند بیماران مبتلا به کرونا بستری در بیمارستان را بیشتر در معرض مرگ قرار دهند.

تحقیقات کره جنوبی با بررسی مرگ و میر و عوارض بیماران مبتلا به بیماری کرونا نشان داد که داروهای مسکن رایج ، 65 درصد خطر مرگ را افزایش می دهند.نتایج نشان دادند که داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) ممکن است 85٪ خطر ابتلا به عوارض جدی قلبی یا کلیوی را افزایش دهند.

برای ثبت درخواست آزمایش در منزل و یا محل کارتان بر روی لینک زیر کلیک کنید 

آزمایش کرونا در منزل

NSAID ها رایج هستند و بعضی از انواع آنها از جمله ایبوپروفن و ناپروکسن می توانند بدون نسخه با قیمت ارزان خریداری شوند. آسپرین با دوز بالا نیز در این گروه قرار دارد اما در این مطالعه مورد بررسی قرار نگرفته است.این داروها اغلب برای تسکین درد ناشی از سردرد ، عادت های ماهیانه در زنان ، آسیب دیدگی عضلات ، سرماخوردگی ، آنفولانزا و آرتریت استفاده می شوند.

محققان این تحقیق گفتند كه داروهای ضد التهاب باید با احتیاط در بیماران مبتلا به کرونا استفاده شوند و برای اثبات این ارتباط آزمایش های بیشتری نیاز است.این اولین باری نیست که تحقیقات ارتباطی برای تشدید کرونا نشان داده اند ، اما خدمات ملی سلامت (NHS) می گوید "هیچ مدرک مشخصی وجود ندارد" مبنی بر اینکه NSAID ها خطرناک هستند. این سازمان میگوید در صورت داشتن علائم کرونا استفاده از ایبوپروفن برای افراد بی خطر است.

دانشمندان دانشگاه سونگ کیون کوان کره جنوبی ، تعداد 1.824 بیمار بستری در بیمارستان که به کرونا مبتلا بودند را مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند افرادی که در هفت روز قبل از ورود به مطالعه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی  را مصرف کرده بودند ، با احتمال بیشتری به علت کرونا جان خود را از دست میدادند.مشخص نیست که آیا تمام بیماران قبل از ورود به بیمارستان یا در حالی که در بیمارستان بودند اما قبل از شرکت در مطالعه از این داروها استفاده کردند.

داروهای تجویز شده می توانند از داروهای خریداری شده قوی تر باشند ، اما همچنین می تواند به این دلیل باشد که این داروها توسط پزشکان بیمارستان به بیماران بستری به طور منظم تجویز میشوند.

افرادی که این داروها را مصرف می کردند ، مستعد تجربه مشکلات جدی قلبی یا کلیوی نیز بودند.محققان به سرپرستی دانشجوی دکترا هان ائول جئونگ نوشتند : "استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی در مقایسه با عدم استفاده با نتایج بدتر در بیماران مبتلا به کرونا بستری همراه است."

"در حالی که منتظر نتایج مطالعات تأیید کننده هستیم ، پیشنهاد می کنیم NSAID ها با احتیاط در بیماران مبتلا به کرونا استفاده شوند.این تیم اضافه کرد : "مضرات ناشی از استفاده آنها ممکن است از مزایای آنها در این جمعیت بیشتر باشد."

آقای جئونگ و همکارانش گفتند نحوه وخیم تر شدن این بیماری توسط این داروها اینگونه میباشد که با فشار بر بدن باعث میشوند تعداد بیشتری از ویروس ها به آن حمله کنند.آنها اظهار کردند كه مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان داده است كه NSAID ها تعداد گیرنده خاصی به نام گیرنده ACE2 را در بدن افزایش می دهند که این گیرنده دروازه ورود ویروس کرونا به داخل بدن میباشد.

این گیرنده های ACE-2 بخشی طبیعی از بدن هستند و بیشتر در مجاری هوایی و رگ های خونی یافت می شوند ، اما به عنوان دروازه هایی شناخته می شوند که ویروس کرونا از طریق آنها باعث عفونت می شود.با افزایش تعداد آنها ، که دانشمندان معتقدند NSAID ها باعث افزایش آنها میشوند ، راههای بیشتری برای ورود ویروس کرونا به بدن باز میشود و به آن اجازه میدهد تا حمله قوی تری انجام دهد.

محققان گفتند : " افزایش تعداد ACE-2 ناشی از NSAID ها از نظر تئوری می تواند عفونت ویروس کرونا را افزایش دهد ، نتایج بالینی را بدتر كند و در موارد شدید منجر به نارسایی اندامها شود."آنها افزودند که این احتمال وجود دارد که داروها سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند اما شواهد محکمی برای این امر وجود ندارد.

در این مطالعه ، 354 فرد از مجموع 1.824 بیمار مبتلا به کووید 19 ، مصرف کنندگان داروهای ضد التهابی (19 درصد) بودند و 1.470 فرد (81 درصد) از این داروها استفاده نمیکردند.از بین تمام بیماران ، 76 نفر از آنها فوت کردند ، تحت مراقبت های ویژه قرار گرفتند یا به بیماری سپسیس مبتلا شدند - یا بیش از یکی از این موارد را تجربه کردند.

تعداد نامتناسبی از بیماران مبتلا به نوع جدی بیماری ، مصرف کنندگان NSAID بودند ، این مطالعه نشان داد که 6.5 درصد از آنها به شدت بیمار شدند یا جان خود را از دست دادند (23 از 354) ، در مقایسه 3.6 درصد از افرادی که دارو مصرف نمی کردند (53 از 1470) اینگونه بودند.همچنین تعداد نامتناسبی از افرادی که NSAID ها را مصرف می کردند در گروهی وجود داشتند که هنگام بستری در بیمارستان مشکلات جدی قلبی یا کلیوی را تجربه می کردند.از 44 نفری که دچار این عوارض شدند ، 28 بیمار از داروهای NSAID استفاده میکردند و 16 نفر از این داروها استفاده نمیکردند. محققان گفتند كه این خطر در مصرف کنندگان داروها 87 درصد بیشتر بود.

مطالعه آنها نشان نداد كه كدام نوع از NSAID ها توسط بیماران مبتلا به نوع جدی بیماری مصرف شدند. این داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی یا  NSAID ها شامل اسکلوفناک ، دیکلوفناک ، اتودولاک ، فنوپروفن ، فلوربی پروفن ، دگزیبوپروفن ، ایبوپروفن ، ایبوپروکسام ، کتوپروفن ، دکسکتوپروفن ، کتورولاک ، ملوکسیکام ، ناپروکسن ، پیروکسیکام ، سلکوکسیب ، پولماکوکسیب و اتوریکوکسیب میباشند.

NHS   هنوز به افراد توصیه می کند که اگر دارای تب ناشی از کرونا می باشند ، ایبوپروفن مصرف کنند و می گویند "هیچ مدرک روشنی" وجود ندارد که این دارو مضر باشد.سایر پزشکان برجسته نگرانی هایی را ابراز کردند و اعتراف کردند که این دارو می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و حتی بهبود آن را کند کند.اما دانشمندان دانشکده کینگ لندن ، 13 مطالعه دیگر را در مورد تأثیر NSAID ها بر بیماران مبتلا به ویروس کرونا بررسی کردند و هیچ مدرکی را برای خطرناک بودن آنها پیدا نکردند.

این مطالعه ، به رهبری دکتر بث راسل ، اظهار داشت : از زمان شیوع عفونت ویروس کرونا ، اطلاعات متناقضی در مورد اثر منفی NSAID  ها در درمان بیماران مبتلا منتشر شده است.تحقیقات ما هیچ مدرک محکمی برای استفاده یا عدم استفاده از ایبوپروفن برای درمان کرونا به طور اختصاصی نشان نداد.مقالات فعلی شواهد قطعی درمورد استفاده از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی در معالجه بیماران مبتلا به کووید 19 ارائه نمیدهند."

NHS مجددا در وب سایت خود استفاده از ایبوپروفن در صورت احساس بیماری برای کاهش علائم کرونا را توصیه کرده است ، اما گفته ابتدا پاراستامول را امتحان کنید.

در وب سایت  NHS آمده است : " گزارشاتی مبنی بر تشدید ویروس کرونا با استفاده از مسکن های ضد التهاب مانند ایبوپروفن وجود دارد".

کمیسیون داروهای انسانی در حال حاضر تأیید کرده است که هیچ مدرک مشخصی مبنی بر تشدید ویروس کرونا از طریق استفاده از ایبوپروفن برای درمان علائمی مانند تب بالا وجود ندارد.

"شما می توانید از پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید تا علائم بیماری کرونا را درمان کنید. اگر می توانید اول از پاراستامول استفاده کنید ، زیرا عوارض جانبی کمتری نسبت به ایبوپروفن دارد و انتخابی ایمن تر برای اکثر افراد است."

مطالعه دانشگاه سونگ کیون کوان توسط دانشمندان دیگر داوری نشده یا در مجله ای منتشر نشده است ، اما در وب سایت اشتراک گذاری تحقیق medRxiv قرار داده شده است.

منبع: Daily Mail
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}