تاثیر موسیقی بر روی بیماران سرطانی

cancer music

مطالعات جدید نشان می دهد که 30 دقیقه گوش دادن به موزیک در روز به طرز چشمگیری درد اندازه گیری شده را کاهش داد موسیقی می­تواند احساسات مثبت و هورمون­های احساس خوب را تحریک کند که درد را مسدود می­کنند.بر طبق تحقیقات، گوش دادن به موسیقی در خانه، می­تواند درد بیماران و دیگر علائم ناخوشایند مانند خستگی را کاهش دهد.بر طبق گفته ­ی متخصصان گوش دادن به موسیقی می­تواند سبب آزاد سازی مواد شیمیایی ایجاد کننده­ی حس خوب مانند اندورفین­ها و هورمون­های دوپامین و سروتونین گردد.

فهرست آنچه در این مقاله می خوانید:

موسیقی می­تواند به عنوان یک عامل حواس پرتی خوشایند عمل کند، آنها طی یک مطالعه بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان دریافتند که، موسیقی سبب می­شود تا افراد به مواردی به جز بیماری­ خودشان فکر کنند.

هر ساله حدود 360000 مورد مبتلا به سرطان در انگلستان به همراه 1.7 میلیون مورد در آمریکا تشخیص داده می­شوند – طبق گفته­ ی متخصصان، موسیقی می­تواند فرم ارزان و قابل دسترس بهبود دهندگی کیفیت زندگی افرادی باشد که با این بیماری زندگی می­کنند.

در مطالعه ­ایی که توسط دکتر Feng-Chi Hsieh، دپارتمان رادیولوژی، در بیمارستان عمومیِ Yuan، Kaohsiung، تایوان صورت گرفت، گروهی از 60 نفر بیمار سرطانی را به دو گروه تقسیم نمود.

نیمی از آنان در خانه روی یک دستگاه پخش MP3 به گلچینی از موسیقی کلاسیک، سنتی که توسط تیم مطالعاتی تهیه شده، گوش دادند تا از بین آنها انتخاب کنند.

به بیماران دیگر نیز دستگاه پخش MP3 داده شد اما فقط می­توانستند صداهای اَمبینت را انتخاب کنند، که در گذشته ثابت شده­ اثری ندارند. این زنان قبل از جراحی خود و دوباره پس از 6، 12 و 24 هفته، شدت 25 علامت مختلف را بر اساس مقیاس­های 5 نمره­ای درجه بندی کردند. آنها همچنین 5 درجه بندی خستگی را – شامل عاطفی و بدنی - نیز بر اساس مقیاس 5 نمره­ای جداگانه امتیاز دهی کردند.

همچنین نمرات درد و میانگین نمرات خستگی، در هر ارزیابی کاهش پیدا کرد. در مورد کسانی که به موسیقی گوش می­دهند، خستگی جسمی و روحی نیز در هفته ­ی ششم، کاهش پیدا کرده بود اما پس از آن دیگر کاهش نیافت.در مقابل، نمرات شدت علائم و درد در گروه کنترل افزایش پیدا کرد و نسبت به شروع آزمایش بالاتر باقی ماند.

کاهش چشمگیر در این نشانه ­ی بیماری در گروه موسیقی درمانی می­تواند به این علت باشد که موسیقی احساسات مثبتی را ایجاد کرد.بر طبق گفته­ ی بیماران، گوش دادن به موسیقی به سلامتی جسمی و فیزیولوژیکی آنان کمک کرد چرا که آنها را از افکار منفی در مورد سرطان دور نگه داشت.

نویسندگان این مطالعه نشان دادند که به طور خلاصه، گوش دادن به موسیقی می­تواند به صورت موقت حواس بیماران را از درد منحرف نموده و برای آنان خوشی را به ارمغان بیاورد.

مطالعه ­ی دیگری نشان داد که درمان به شیوه­ی گوش دادن به موسیقی به صورت روزانه به مدت 30 دقیقه، علائم را بهبود بخشید، به آنها امید زنده ماندن را اعطا نمود و به بیماران کمک کرد تا زندگی قبل از سرطان را به خاطر بیاورند. پژوهشگران نشان دادند که موسیقی این توانایی را داشت تا مواد شیمیایی مسئول احساس خوب را در مغز – سروتونین و دوپامین –افزایش داده که سبب ایجاد احساسات مثبت می­گردد.

همچنین توانست عملکردهای سیستم­ های قلبی عروقی، تنفسی، ماهیچه­ای، اسکلتی، عصبی و متابولیک و تنش ماهیچه­ای و درد را نیز متأثر سازد.

بر طبق گفته­ ی نویسنده این پژوهش، دکتر Kuei-Ru Chou از دانشگاه علوم پزشکی تایپه، موسیقی درمانی راحت و مناسب است، روش­های تهاجمی را بکار نگرفته و می­تواند به راحتی توسط افراد، همراه با احساس راحتی و آسایش در خانه­ های خود مورد استفاده قرار گیرد.در حال حاضر خدمات مراقبت از سلامت گران قیمت شده ­اند. همچنین می­توان درمان­ های موسیقی محور مبتنی بر بکارگیری در منزل را بدون صرف هزینه مورد استفاده قرار داد.

با اینکه یافته ­ها مثبت بودند و متکی بر شواهد موجود برای موسیقی درمانی می­باشند، نویسندگان هشدار دادند که آنها نمی­توانند نشان دهند که آیا گوش دادن به موسیقی می­تواند خستگی جسمی و روحی را در دراز مدت کاهش دهد یا خیر.

 

چگونه موسیقی کمک به کاهش درد می­نماید؟

محققین در تایوان اظهار داشتند موسیقی می­تواند به کاهش شدن علائم بیماری سرطان بیماران کمک کند زیرا گوش دادن به موسیقی تولید اندورفین­ها، دوپامین و سروتونین را در مغز تسهیل می­نماید.این مواد شیمیایی سبب ایجاد حس شادی و احساسات مثبت شدند.

بر طبق گفته­ ی محققین، موسیقی صرفا با اعطای امید به زنده ماندن و کمک به بیماران در به یادآوریِ زندگی قبل از سرطان، توانست علائم بیماری را بهبود ببخشد.موسیقی به صورت موقت می­تواند حواس بیماران را از درد پرت نموده و برای آنان شادی به ارمغان بیاورد.

بر طبق گفته ­ی پژوهشگران، گوش دادن به موسیقی می­تواند عملکردهای سیستم­های قلبی عروقی، تنفسی، ماهیچه ه­ای، اسکلتی، عصبی و متابولیکی را متأثر ساخته، موج ­های آلفا را در مغز افزایش داده و انتقال پیام­های درد را مهار نموده و درد احساس شده را کاهش دهد.در برخی مطالعات دریافته ­اند که امواج آلفا می­توانند استرس، اضطراب، ناراحتی و درد را کاهش دهند.بر طبق اظهارات محققین، گوش دادن به موسیقی سبب تحریک تولید اوپیات­های (آرام کننده­های) درونی (تولید شده در داخل بدن) می­گردد.

اپیوئیدهای درونی، که شامل اندورفین­ها می­باشند، توسط بدن تولید شده و می­توانند در سرتاسر سیستم عصبی مرکزی روی گیرنده­های اپیوئیدی عمل کنند تا سبب ایجاد انواع اثرات شوند.این اپیوئیدهای درونی می­توانند تنش ماهیچه­ای را کاهش داده و مسیرهای انتقال عصبی را بلوکه نمایند، بنابراین از انتقال پیام­های درد به مغز جلوگیری نمایند.

منبع: Dailymail
نظرات کاربران
تا کنون کسی برای این مطلب نظری نداده است. اولین نفری باشید که نظر می دهد!
{{comment.creator}} {{comment.createDate}}
{{reply.creator}} {{reply.createDate}}
{{blog.content.commentsForm.errorMessage}}
{{blog.content.commentsForm.successMessage}}