براساس مطالعه محققان موسسه ملی بهداشت کودکان و رشد انسان (NICHD ) ، بخشی از موسسه ملی بهداشت (NIH) ، فشار خون بالای مادر در دوران بارداری با تغییرات شیمیایی در ژنهای جفت همراه است. این تغییرات شامل متیلاسیون DNA ، اتصال ترکیباتی معروف به گروههای متیل به DNA ، میباشند که می توانند فعالیت یک ژن را تغییر دهند.
هنگامی که فشار خون بالا به خوبی مدیریت شود ، در دوران بارداری همیشه خطرناک نیست. اما گاهی اوقات می تواند باعث ایجاد عوارض جدی برای سلامت مادر و نوزاد در حال رشد شود. منبع قابل اعتماد مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) تخمین می زند که حدود شش تا هشت درصد از زنان باردار بین 20 تا 44 سال در ایالات متحده این بیماری را دارند.
براساس تحقیقات جدیدی که در بنیاد قلب بریتانیا انجام شده است و با استناد به کنفرانس کاردیو واسکیولار بریتانا که امروز در ماساچوست برگذار شد می توان گفت زنانی که طی حاملگی خود فشار خون بالا دارند یا اگر دارای شرایط وحشتناکی که غش و تشنج آبستنی نامیده می شود بوده اند، نسبت به افرادی که فشار خون طبیعی دارند ریسک بیشتری برای حمله قلبی و سکته دارند.
پره اكلامپسي اختلال پيچيده اي است كه حدود 5 تا 8 درصد زنان حامله را درگير مي كند. تشخيص پره اكلامپسي بر فشار خون بالا و وجود پروتئين در ادرار (بطور طبيعي پروتئين در ادرار ديده نمي شود) بعد از هفته 20 حاملگي است.