جدید ترین متد غربالگری سندروم داون در آزمایشگاه مندل
تستی که به عنوان جدید ترین متد غربالگری سندروم داون برای مادران باردار تجویز می شود، آزمایش nipt می باشد. این تست که غیر تهاجمی است و می تواند اختلالات کروموزومی جنین را با دقت بالایی شناسایی کند. این غربالگری از هفته دهم بارداری قابل انجام می باشد.
توجه : کاربر گرامی اگر می خواهید آزمایش nipt را انجام دهید کافیست برروی لینک کلیک کنید.
فهرست آنچه در این مقاله می خوانید:
غربالگری چگونه اختلالات را بررسی می کند؟
این غربالگری برای تشخیص سندروم داون و برخی دیگر از ناهنجاری های جنینی بسیار حساس است. در دوران بارداری، مقدار کمی از DNA جنین از طریق جفت و دیواره رحم عبور کرده و وارد جریان خون مادر می شود و می توان از طریق خون مادر آن را جداسازی نموده و مورد بررسی قرار داد. درواقع آزمایش NIPT جدید ترین متد غربالگری سندروم داون و سایر ناهنجاری های کروموزومی در جنین می باشد که می تواند با دقتی بیشتر از 99 درصد جنین های مبتلا را شناسایی نماید.
آزمایش های غربالگری موجود چه اشکالاتی دارند؟
این آزمایش ها دارای میزان مثبت کاذب زیاد (حدود 5 تا 10% کل جمعیت آزمایش شونده) هستند. همچنین ارزش پیش بینی کننده مثبت و منفی (PPV و NPV) نیز در این آزمایشات وضعیت مناسبی ندارد. دومین نکته منفی در این است که در صورت مثبت شدن آزمایش غربالگری خانم های باردار باید تحت آزمایش معروف به آمنیوسنتز یا نمونه گیری از مایع اطراف جنین قرار گیرند و به دنبال آن آزمایش ژنتیک انجام شود تا به صورت قطعی وضعیت جنین مشخص شود.
چه سندروم هایی در تست nipt یا همان غربالگری مشخص می شود؟
- سندرم پاتاو (تریزومی 13)
- سندرم داون (همچنین تریزومی 21 نامیده می شود)
- سندرم ادواردز (تریزومی 18)
برای انجام غربالگری سندروم یا تست nipt چه شرایطی را باید رعایت کنید؟
- مدت زمان جوابدهی حدود 5 تا 10 روز می باشد.
- بهتر است قبل از آزمایش آب و غذا به میزان کافی میل شود و ناشتا نباشید.
- مصرف داروهایی همانند آسپرین که باعث رقت خون می شوند می تواند سبب اختلال در آزمایش شود، از این رو بهتر است از 2 روز قبل از آزمایش اینگونه دارو ها مصرف نشوند.
- برای آزمایش تنها 10 سی سی از مادر در لوله های streck خون گرفته خواهد شد
- آزمایش از هفته دهم بارداری به بعد قابل انجام است.